oxazepam-bestellen-tegen-slapeloosheid-angst-en-spanning

Oxazepam tegen angst en spanning

Oxazepam bestellen voor een kalmerende werking:

Oxazepam is een kalmeringsmiddel dat behoort tot de groep van benzodiazepinen. Het wordt vooral gebruikt om angstgevoelens, spanningen en slapeloosheid te verminderen. Het kan ook helpen bij het verminderen van ontwenningsverschijnselen bij alcoholverslaving. Oxazepam werkt door het beïnvloeden van de overdracht van elektrische prikkels in de hersenen, waardoor de hersenactiviteit wordt verlaagd en de persoon zich rustiger en slaperiger voelt.]

Oxazepam bestellen bij angst, spanning of slapeloosheid

Oxazepam is een medicijn dat behoort tot de groep van benzodiazepinen. Dit zijn middelen die een kalmerende, ontspannende en slaapverwekkende werking hebben. Oxazepam wordt vooral gebruikt bij angst, spanning of slapeloosheid. In dit blogbericht leggen we uit hoe oxazepam werkt, wat de voor- en nadelen zijn en hoe je het veilig kunt gebruiken.

Hoe werkt oxazepam?

Oxazepam werkt in op de zogenaamde GABA-receptoren in de hersenen. GABA is een neurotransmitter, een stofje dat signalen tussen zenuwcellen overdraagt. GABA heeft een remmende invloed op de hersenactiviteit. Oxazepam versterkt dit effect, waardoor je minder angstig, gespannen of onrustig wordt. Ook helpt oxazepam je om makkelijker in slaap te vallen en langer door te slapen.

Achtergrond Oxazepam:

Oxazepam is in 1965 ontwikkeld door Wyeth Pharmaceuticals en werd oorspronkelijk verkocht onder de merknaam Seresta. Het is nog steeds een van de meest voorgeschreven benzodiazepinen in Nederland, maar het is ook beschikbaar als generiek geneesmiddel. Oxazepam wordt meestal oraal ingenomen in de vorm van tabletten, die verschillende sterktes kunnen hebben, variërend van 10 mg tot 50 mg. De dosering en de duur van de behandeling hangen af van de ernst en de aard van de klachten, en worden bepaald door de arts.

Voordelen Oxazepam:

Oxazepam heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere benzodiazepinen. Het heeft een relatief korte werkingsduur, waardoor het minder kans geeft op een kater of sufheid de volgende dag. Het wordt ook snel afgebroken door het lichaam, waardoor het minder risico geeft op ophoping of interacties met andere medicijnen. Bovendien heeft oxazepam minder invloed op de ademhaling en de bloeddruk dan sommige andere benzodiazepinen, waardoor het veiliger is voor oudere mensen of mensen met hart- of longproblemen.

 Opsomming voordelen

  • Oxazepam helpt bij slapeloosheid en bij alcoholontwenning. Het ontspant je en vermindert ontwenningsverschijnselen.
  • Oxazepam werkt snel en kort. Na inname zul je 6 tot 8 uren onverstoord kunnen slapen. Dit kan voorkomen dat je overdag slaperig bent, wat bij sommige andere slaapmiddelen wel het geval kan zijn.
  • Oxazepam is zonder recept verkrijgbaar bij deze apotheek. Je kunt het dus makkelijk krijgen als je het nodig hebt.

Bijwerking Oxazepam

Oxazepam kan ook bijwerkingen veroorzaken, zoals vermoeidheid, slaperigheid, duizeligheid, hoofdpijn, concentratieproblemen, geheugenverlies, verwardheid, depressie, stemmingswisselingen, verminderde coördinatie, spierzwakte en dubbelzien. Deze bijwerkingen kunnen vooral optreden aan het begin van de behandeling of bij een verhoging van de dosis. Ze kunnen ook versterkt worden door het gebruik van alcohol of andere middelen die het centrale zenuwstelsel onderdrukken. Oxazepam kan ook invloed hebben op het reactievermogen en de rijvaardigheid, waardoor het afgeraden wordt om auto te rijden of machines te bedienen tijdens het gebruik.

Toepassing Oxazepam

Oxazepam is een effectief middel om angstgevoelens, spanningen en slapeloosheid te verminderen, maar het moet met zorg en onder toezicht van een arts gebruikt worden. Het is geen oplossing voor de onderliggende oorzaken van deze klachten, en het kan ook niet gebruikt worden als vervanging voor andere vormen van behandeling, zoals psychotherapie of gedragstherapie. Oxazepam moet alleen gebruikt worden als het echt nodig is, en zo kort mogelijk. Het is belangrijk om de voorgeschreven dosis niet te overschrijden of te veranderen zonder overleg met de arts, en om regelmatig de noodzaak en de effectiviteit van de behandeling te evalueren. Bronnen:
  • Oxazepam | Apotheek.nl
  • BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Seresta® 10 mg, tabletten Seresta Forte® 50 mg, tabletten oxazepam
  • Oxazepam - Wikipedia