zopiclon-7-5-mg

Zopiclon 7,5 mg kopen ervaringen

Zopiclon 7.5 mg

€ 54,95

30 x 7,5mg Tabletten.

Zopiclon 7,5 mg, een slaaptablet met kalmerende en hypnotiserende eigenschappen, is ontwikkeld voor de behandeling van slapeloosheid. Bekend onder de merknamen Zimovane en Imovane, staat het hoog aangeschreven als een effectieve recept- of online verkrijgbare oplossing voor slapeloosheid. Naast de primaire functie als behandeling voor slaapstoornissen, vertoont het ook anti-angst, anti convulsieve, spierverslappende en anti-agressieve eigenschappen.

Wij hebben ook Zopiclon van Teva. Klik op de link om deze te bestellen.

Inleiding

Bent u vaak wakker tijdens de nacht en zoekt u naar een oplossing die echt werkt? Zopiclon 7.5 mg kan de redding zijn voor uw slaapproblemen. Veel mensen worstelen met slapeloosheid, een aandoening die niet alleen de nachtrust verstoort, maar ook het dagelijks functioneren beïnvloedt. Daarom is het belangrijk om effectieve behandelingen te vinden die kunnen helpen. Ervaringen met Zopiclon 7.5 mg tonen een bewezen oplossing aan om sneller in slaap te vallen en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Het gebruik van Zopiclon 7.5 mg heeft talrijke voordelen. Dit geneesmiddel helpt niet alleen bij het inslapen, maar zorgt ook voor een diepere, meer rustgevende slaap. Hierdoor voelen gebruikers zich overdag energieker en alerter. Dit is vooral nuttig voor mensen met drukke schema's die hun volle aandacht nodig hebben gedurende de dag.

Zopiclon 7.5 mg is ontworpen voor kortdurend gebruik, wat betekent dat het geschikt is voor periodes van acute slapeloosheid. Denk hierbij aan stressvolle gebeurtenissen of veranderingen in de omgeving die uw slaapritme verstoren. Door deze flexibiliteit kan het medicijn worden ingezet wanneer dat het meest nodig is.

Voor degenen die zich zorgen maken over bijwerkingen, biedt Zopiclon 7.5 mg een gunstiger profiel vergeleken met oudere slaapmiddelen. Het veroorzaakt minder vaak ernstige bijwerkingen en heeft een lagere kans op afhankelijkheid. Dit maakt het een veiliger keuze voor veel gebruikers.

Naast de medische voordelen, is het ook eenvoudig om Zopiclon 7.5 mg te kopen. In onze webshop kunt u het snel en discreet aanschaffen, zodat u niet lang hoeft te wachten om de voordelen te ervaren. Door de combinatie van effectiviteit, gebruiksgemak en ervaringen met Zopiclon 7.5 mg is het een ideale keuze voor iedereen die zijn slaapkwaliteit wil verbeteren.

Geschiedenis

De geschiedenis van Zopiclon 7.5 mg gaat terug naar de jaren '80, een periode waarin de zoektocht naar veiligere en effectievere slaapmiddelen in volle gang was. Destijds waren benzodiazepinen de meest voorgeschreven slaapmiddelen. Ondanks hun effectiviteit hadden deze medicijnen aanzienlijke nadelen, zoals een hoge kans op afhankelijkheid en ernstige bijwerkingen. Dit stimuleerde wetenschappers en farmaceutische bedrijven om alternatieven te ontwikkelen die zowel veilig als effectief waren.

Zopiclon werd ontwikkeld door Rhône-Poulenc S.A., een Frans farmaceutisch bedrijf dat zich richtte op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Na jaren van onderzoek en klinische proeven introduceerden zij Zopiclon als een innovatieve oplossing voor slaapstoornissen. In 1986 kreeg Zopiclon goedkeuring voor gebruik in verschillende Europese landen. Deze goedkeuring markeerde het begin van een nieuwe fase in de behandeling van slapeloosheid.

Het medicijn behoort tot de klasse van cyclopyrrolonen, een groep geneesmiddelen die specifieke voordelen biedt ten opzichte van traditionele slaapmiddelen. Cyclopyrrolonen, zoals Zopiclon, werken door zich te binden aan de GABA-receptoren in de hersenen. Dit vermindert de neuronale activiteit, wat leidt tot ontspanning en slaap. Deze werking is vergelijkbaar met die van benzodiazepinen, maar met een lager risico op bijwerkingen en afhankelijkheid.

In de jaren '90 breidde het gebruik van Zopiclon zich snel uit naar andere delen van de wereld, waaronder Noord-Amerika en Azië. De effectiviteit en het gunstige bijwerkingenprofiel zorgden ervoor dat het medicijn populair werd onder artsen en patiënten. Bovendien erkenden gezondheidsautoriteiten wereldwijd de voordelen van Zopiclon, wat leidde tot bredere acceptatie en voorschrijving.

De evolutie van Zopiclon 7.5 mg ging verder met voortdurende onderzoeken en verbeteringen. Wetenschappers werkten aan optimalisaties van de formule om de effectiviteit te verhogen en eventuele bijwerkingen verder te minimaliseren. Hierdoor bleef Zopiclon een toonaangevend slaapmiddel, zelfs met de opkomst van nieuwe generaties slaapmiddelen.

Het heden

Vandaag de dag is Zopiclon 7.5 mg een veelgebruikt medicijn bij de behandeling van verschillende slaapstoornissen. Het heeft een solide reputatie opgebouwd dankzij zijn betrouwbare prestaties en veiligheidsprofiel. Artsen over de hele wereld blijven Zopiclon voorschrijven, en veel patiënten vertrouwen op dit middel voor een goede nachtrust.

Samenvattend heeft Zopiclon 7.5 mg een rijke geschiedenis die wordt gekenmerkt door innovatie, wetenschappelijk onderzoek en wereldwijde acceptatie. Deze geschiedenis benadrukt de voortdurende inspanningen om slaapstoornissen effectief te behandelen met veilige en betrouwbare middelen. Hierdoor blijft Zopiclon 7.5 mg een belangrijke speler in de farmacologie van slaapmiddelen.

Aanbevolen gebruik

Ervaringen met Zopiclon 7.5 mg leert dat men optimale resultaten behaald wanneer het correct wordt gebruikt. Het is belangrijk om de volgende richtlijnen nauwkeurig te volgen:

Dosering

De standaard dosering voor volwassenen is één tablet van 7.5 mg, ingenomen vlak voor het slapengaan. Voor ouderen of mensen met leverproblemen kan een lagere dosis van 3.75 mg worden aanbevolen. Dit helpt om het risico op bijwerkingen te verminderen.

Timing

Neem Zopiclon 7.5 mg direct voor het slapengaan. Het medicijn werkt snel, meestal binnen 15-30 minuten, waardoor u snel in slaap valt. Zorg ervoor dat u voldoende tijd heeft om te slapen, idealiter 7-8 uur, om een katergevoel de volgende dag te vermijden.

Instructies

 • Slik de tablet in zijn geheel door met een glas water.
 • Vermijd het kauwen of breken van de tablet, omdat dit de effectiviteit kan verminderen.
 • Gebruik geen alcohol tijdens het gebruik van Zopiclon, omdat dit de kans op bijwerkingen vergroot.
 • Neem Zopiclon niet in als u geen volledige nachtrust kunt krijgen (7-8 uur), om vermoeidheid overdag te voorkomen.

Aanvullende instructies

 • Raadpleeg uw arts als u zwanger bent, borstvoeding geeft, of een bestaande medische aandoening heeft.
 • Gebruik Zopiclon alleen voor de korte termijn, meestal niet langer dan 2-4 weken, om afhankelijkheid te voorkomen.
 • Stop het gebruik van Zopiclon geleidelijk en in overleg met uw arts om ontwenningsverschijnselen te minimaliseren.

Voorzorgsmaatregelen

 • Bestuur geen voertuigen en bedien geen zware machines na inname van Zopiclon, omdat dit uw reactievermogen kan verminderen.
 • Informeer uw arts over alle andere medicijnen die u gebruikt om mogelijke interacties te voorkomen.

Door deze richtlijnen te volgen, kunt u veilig en effectief gebruik maken van Zopiclon 7.5 mg en genieten van een betere nachtrust.

Voordelen

Zopiclon 7.5 mg biedt talrijke voordelen voor gebruikers die streven naar een betere nachtrust en een verbeterde levenskwaliteit. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Sneller in slaap vallen

Zopiclon 7.5 mg helpt gebruikers om binnen 15-30 minuten in slaap te vallen. Deze snelle werking maakt het een ideale keuze voor mensen die moeite hebben met het inslapen.

Verbeterde slaapkwaliteit

Een van de grootste voordelen van Zopiclon 7.5 mg is de verbetering van de algehele slaapkwaliteit. Gebruikers ervaren een diepere, meer verfrissende slaap, wat resulteert in een uitgerust gevoel de volgende dag.

Minder nachtelijk ontwaken

Veel mensen kampen met regelmatig wakker worden tijdens de nacht. Zopiclon 7.5 mg vermindert het aantal nachtelijke ontwakingen, waardoor de slaapcyclus minder vaak wordt onderbroken.

Meer energie overdag

Door een betere nachtrust voelen gebruikers zich energieker en alerter gedurende de dag. Dit verhoogt de productiviteit en verbetert de algehele stemming.

Kortdurend gebruik zonder afhankelijkheid

Zopiclon 7.5 mg is ontworpen voor kortdurend gebruik, meestal niet langer dan 2-4 weken. Dit minimaliseert het risico op afhankelijkheid en zorgt ervoor dat het medicijn alleen gebruikt wordt wanneer het echt nodig is.

Veiligheidsprofiel

In vergelijking met oudere slaapmiddelen heeft Zopiclon 7.5 mg een gunstiger veiligheidsprofiel. Het veroorzaakt minder ernstige bijwerkingen en heeft een lager risico op afhankelijkheid, waardoor het een veilige keuze is voor veel mensen.

Makkelijk in gebruik

De eenvoudige dosering en de snelle werking maken Zopiclon 7.5 mg gemakkelijk in gebruik. Gebruikers hoeven slechts één tablet in te nemen vlak voor het slapengaan om de voordelen te ervaren.

Geschikt voor verschillende slaapstoornissen

Zopiclon 7.5 mg is effectief bij de behandeling van zowel acute als chronische slaapstoornissen. Dit maakt het een veelzijdig hulpmiddel voor mensen met uiteenlopende slaapproblemen.

Door deze voordelen biedt Zopiclon 7.5 mg een betrouwbare oplossing voor mensen die hun slaapkwaliteit willen verbeteren. Of het nu gaat om sneller in slaap vallen, dieper slapen, of minder vaak wakker worden, Zopiclon 7.5 mg kan een aanzienlijke positieve impact hebben op het dagelijks leven van gebruikers.

Voorbeeld doseerschema

Een duidelijk doseerschema helpt gebruikers om Zopiclon 7.5 mg op de juiste manier in hun dagelijkse routine te integreren. Hieronder volgt een concreet voorbeeld van een doseringsplan dat de voordelen maximaliseert en het risico op bijwerkingen minimaliseert.

Eerste week

Dag 1-7: Neem elke avond één tablet van 7.5 mg vlak voor het slapengaan. Zorg ervoor dat u minstens 7-8 uur kunt slapen na inname. Deze aanpak helpt om snel in slaap te vallen en de kwaliteit van uw nachtrust te verbeteren.

Tweede week

Dag 8-14: Verlaag de frequentie door om de avond één tablet van 7.5 mg in te nemen. Deze methode zorgt ervoor dat uw lichaam geleidelijk went aan de verminderde dosering zonder plotselinge ontwenningsverschijnselen.

Derde week

Dag 15-21: Neem de tablet slechts twee tot drie keer per week, afhankelijk van uw slaappatroon. Deze verdere afbouw helpt om uw natuurlijke slaapritme terug te krijgen en vermindert de afhankelijkheid van het medicijn.

Overleg met uw arts

Na de derde week is het cruciaal om met uw arts te overleggen over het verdere gebruik van Zopiclon 7.5 mg. Afhankelijk van uw voortgang kan de arts aanbevelen om het gebruik volledig te stoppen of een aangepast schema voor te stellen.

Belangrijke tips

 • Houd een slaapdagboek bij om uw slaappatronen en het effect van Zopiclon 7.5 mg te volgen.
 • Vermijd het gebruik van Zopiclon op avonden dat u minder dan 7-8 uur kunt slapen.
 • Raadpleeg altijd uw arts voordat u wijzigingen aanbrengt in uw doseringsschema.

Door dit doseerschema te volgen, kunt u optimaal profiteren van de voordelen van Zopiclon 7.5 mg terwijl u het risico op bijwerkingen en afhankelijkheid minimaliseert. Het helpt om uw slaapkwaliteit te verbeteren en een gezondere slaaproutine te ontwikkelen.

Zopiclon 7.5 mg kopen

Bent u op zoek naar een betrouwbare plek om Zopiclon 7.5 mg te kopen zonder recept? Onze webshop biedt een eenvoudige en discrete manier om dit effectieve slaapmiddel aan te schaffen. Hier zijn enkele redenen waarom het verstandig is om Zopiclon 7.5 mg bij ons te kopen:

Gemak en Snelheid

Het kopen van Zopiclon 7.5 mg via onze webshop is eenvoudig en snel. U plaatst uw bestelling online, en wij zorgen voor een snelle levering. Dit betekent dat u niet lang hoeft te wachten om de voordelen van een betere nachtrust te ervaren.

Discretie

Wij begrijpen het belang van privacy bij de aanschaf van medicijnen. Daarom verpakken wij uw bestelling discreet, zodat uw privacy gewaarborgd blijft. Niemand hoeft te weten dat u Zopiclon 7.5 mg gebruikt, tenzij u dat zelf wilt delen.

Kwaliteit

Bij ons kunt u rekenen op producten van hoge kwaliteit. Wij bieden alleen Zopiclon 7.5 mg van gerenommeerde fabrikanten, zodat u zeker bent van een veilig en effectief product. Onze strenge kwaliteitscontroles garanderen dat u altijd het beste ontvangt.

Beveiligde betaling

Uw veiligheid staat voorop. Daarom bieden wij een beveiligde betaalomgeving waarin uw persoonlijke en betalingsgegevens beschermd zijn. U kunt met een gerust hart uw aankoop afronden, wetende dat uw informatie veilig is.

Klantenservice

Onze klantenservice staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen met uw bestelling. Of u nu advies nodig heeft over het gebruik van Zopiclon 7.5 mg of hulp bij het plaatsen van uw bestelling, wij staan voor u klaar.

Samenvatting

Kortom, Zopiclon 7.5 mg kopen zonder recept via onze webshop biedt u gemak, discretie, kwaliteit en uitstekende klantenservice. Maak vandaag nog de stap naar een betere nachtrust door Zopiclon 7.5 mg bij ons te kopen. Het is de eerste stap naar een uitgeruster en energieker leven.

Bij ons in de webshop kunt u eenvoudig en veilig Zopiclon 7.5 mg kopen. Profiteer van onze snelle levering en begin snel met het verbeteren van uw slaapkwaliteit.

Zopiclon 7.5 mg bijwerkingen

Zoals elk medicijn kan ook Zopiclon 7.5 mg bijwerkingen veroorzaken. Het is belangrijk om deze bijwerkingen te kennen en te weten hoe u ermee om kunt gaan. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende bijwerkingen en enkele tips om ze te minimaliseren.

Sufheid

Enkele gebruikers van  Zopiclon 7.5 ervaren sufheid, vooral de volgende ochtend. Om dit te voorkomen, is het essentieel om de aanbevolen slaaptijd van 7-8 uur na inname aan te houden. Vermijd ook het besturen van voertuigen of het bedienen van zware machines als u zich suf voelt.

Metaalsmaak

Sommige gebruikers melden een bittere of metaalachtige smaak in de mond. Dit kan hinderlijk zijn, maar verdwijnt meestal vanzelf. Drink voldoende water en overweeg kauwgom of muntjes om de smaak te maskeren.

Droge mond

Enkele gebruikers ervaren met Zopiclon 7.5 mg dat het middel een droge mond veroorzaken. Om dit te verlichten, helpt het om regelmatig water te drinken en suikervrije snoepjes of kauwgom te gebruiken. Dit stimuleert de speekselproductie en vermindert het ongemak.

Duizeligheid

Draaiduizeligheid kan optreden, vooral bij het opstaan uit bed. Sta langzaam op en vermijd plotselinge bewegingen om duizeligheid te verminderen. Blijf zitten of liggen als u zich licht in het hoofd voelt totdat het gevoel verdwijnt.

Hoofdpijn

Sommige mensen ervaren dat Zopiclon 7.5 mg hoofdpijn kan veroorzakeb. Dit kan meestal worden verlicht met een glas water en een pijnstiller, zoals paracetamol. Neem contact op met uw arts als de hoofdpijn aanhoudt of ernstig is.

Minder voorkomende bijwerkingen

 • Spijsverteringsproblemen: Zoals misselijkheid of maagklachten. Eet lichte maaltijden en vermijd zware, vette voedingsmiddelen om deze symptomen te verminderen.
 • Verwarring of geheugenproblemen: Komt vooral voor bij ouderen. Zorg ervoor dat u Zopiclon alleen inneemt als u voldoende tijd heeft om te slapen en volg de doseringsinstructies nauwkeurig.

Tips om bijwerkingen te minimaliseren

 • Volg altijd de voorgeschreven dosering en neem niet meer dan aanbevolen.
 • Vermijd alcohol en andere sedativa, aangezien deze de bijwerkingen kunnen verergeren.
 • Raadpleeg uw arts voordat u begint met Zopiclon 7.5 mg, vooral als u andere medicijnen gebruikt of bestaande gezondheidsproblemen heeft.

Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen en op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen, kunt u het gebruik van Zopiclon 7.5 mg veilig en effectief maken. Als u ernstige bijwerkingen ervaart of als de bijwerkingen aanhouden, is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp in te roepen.

Zopiclon 7.5 mg ervaringen

Hier zijn enkele ervaringen met Zopiclon geformuleerd om een beeld te schetsen van wat u kunt verwachten:

 • Ervaring van Johan (45 jaar): "Na jaren van slechte nachten besloot ik Zopiclon 7.5 mg te proberen. Het verschil was direct merkbaar. Ik val sneller in slaap en word niet meer zo vaak wakker. Een echte aanrader!"
 • Ervaring van Marieke (52 jaar): "Ik was sceptisch, maar Zopiclon 7.5 mg heeft mijn leven veranderd. Ik slaap eindelijk door en voel me overdag veel energieker."
 • Ervaring van Peter (38 jaar): "Na een stressvolle periode had ik moeite met slapen. Zopiclon 7.5 mg hielp me om weer een normaal slaapritme te vinden. De bijwerkingen waren minimaal."

Conclusie

Zopiclon 7.5 mg biedt een effectieve oplossing voor mensen die kampen met slapeloosheid. Door de snelle werking en verbeterde slaapkwaliteit helpt dit medicijn gebruikers om snel in slaap te vallen en dieper te slapen. De vele voordelen, zoals minder nachtelijk ontwaken en meer energie overdag, maken het een waardevolle keuze voor mensen met slaapstoornissen.

Het juiste gebruik van Zopiclon 7.5 mg ervaren gebruikers optimale resultaten. Door de aanbevolen dosering en timing te volgen, kunt u de voordelen maximaal benutten en bijwerkingen minimaliseren. Raadpleeg altijd uw arts voor persoonlijk advies en een geschikt doseringsschema.

Daarnaast biedt onze webshop een gemakkelijke en discrete manier om Zopiclon 7.5 mg te kopen. Met snelle levering, hoogwaardige producten en uitstekende klantenservice zorgen wij ervoor dat u snel en veilig aan uw medicatie kunt komen.

Hoewel ervaringen met Zopiclon 7.5 mg leren dat het bijwerkingen kan veroorzaken, helpt kennis over deze bijwerkingen en het nemen van voorzorgsmaatregelen om ze te beheersen. Volg de tips om bijwerkingen te minimaliseren en raadpleeg uw arts als u vragen of zorgen heeft.

Samenvattend is Zopiclon 7.5 mg een krachtig hulpmiddel in de strijd tegen slapeloosheid. Overweeg om Zopiclon 7.5 mg te kopen en ervaar zelf de voordelen van een betere nachtrust. Door de juiste informatie en begeleiding te gebruiken, kunt u uw slaapkwaliteit verbeteren en genieten van een uitgeruster en energieker leven.

Veelgestelde Vragen over Zopiclon

Wat is Zopiclon?

Zopiclon is een slaapmiddel dat behoort tot de groep van cyclopyrrolonen. Het wordt voorgeschreven voor de behandeling van ernstige slaapproblemen, zoals slapeloosheid. Het helpt bij het sneller in slaap vallen, vermindert het aantal keren dat je 's nachts wakker wordt, en zorgt voor een langere slaapduur.

Hoe werkt Zopiclon?

Zopiclon werkt door de chemische stoffen in de hersenen te beïnvloeden die betrokken zijn bij de slaap. Het verhoogt de activiteit van gamma-aminoboterzuur (GABA), een neurotransmitter die de activiteit van zenuwcellen vermindert. Dit heeft een kalmerend effect en bevordert de slaap.

Voor wie is Zopiclon bedoeld?

Zopiclon wordt voorgeschreven aan volwassenen die last hebben van ernstige slaapproblemen. Het is niet geschikt voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar. Ook ouderen kunnen Zopiclon gebruiken, maar vaak in een lagere dosis.

Hoe moet ik Zopiclon innemen?

 • Dosering: Volg de doseringsinstructies van je arts. De gebruikelijke dosis voor volwassenen is 7,5 mg per dag, vlak voor het slapengaan.
 • Inname: Slik de tablet in zijn geheel door met een glas water. Niet kauwen of pletten.
 • Tijdstip: Neem Zopiclon direct voor het naar bed gaan in. Zorg dat je minstens 7-8 uur kunt slapen na inname.

Wat zijn de bijwerkingen van Zopiclon?

Zopiclon kan verschillende bijwerkingen veroorzaken. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Bittere of metaalachtige smaak in de mond
 • Droge mond
 • Slaperigheid of duizeligheid gedurende de volgende dag

Zeldzame bijwerkingen kunnen zijn:

 • Allergische reacties, zoals huiduitslag, jeuk of zwelling
 • Geheugenverlies of verwardheid
 • Slaapwandelen of andere ongebruikelijke slaapgedragingen

Wat moet ik doen als ik een dosis vergeet?

Als je een dosis Zopiclon vergeet in te nemen en je merkt dit vóór het slapengaan, neem het dan alsnog. Als je het pas merkt nadat je al naar bed bent gegaan of als je minder dan 7-8 uur kunt slapen, sla de gemiste dosis dan over en neem de volgende dosis op het gebruikelijke tijdstip.

Kan ik verslaafd raken aan Zopiclon?

Ja, er is een risico op afhankelijkheid bij langdurig gebruik van Zopiclon. Gebruik het middel alleen zoals voorgeschreven door je arts en niet langer dan aanbevolen. Probeer Zopiclon niet abrupt te stoppen; overleg altijd met je arts over een afbouwschema.

Zijn er interacties met andere medicijnen?

Zopiclon kan een wisselwerking hebben met andere medicijnen. Vermeld altijd aan je arts of apotheker welke andere medicijnen je gebruikt, vooral:

 • Andere slaapmiddelen of kalmerende middelen
 • Alcohol
 • Geneesmiddelen tegen epilepsie
 • Antidepressiva

Mag ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Zopiclon?

Het is niet aan te raden om alcohol te drinken tijdens het gebruik van Zopiclon. Alcohol kan de slaperigheid en de kans op bijwerkingen verhogen. Het kan ook de effectiviteit van het medicijn verminderen.

Kan ik autorijden of machines bedienen na het gebruik van Zopiclon?

Zopiclon kan slaperigheid en verminderde alertheid veroorzaken, zelfs de volgende dag. Vermijd autorijden, het bedienen van machines of het uitvoeren van gevaarlijke taken totdat je weet hoe Zopiclon je beïnvloedt.

Hoe bewaar ik Zopiclon?

 • Temperatuur: Bewaar Zopiclon bij kamertemperatuur, tussen 15-25 graden Celsius.
 • Licht: Houd de tabletten uit direct zonlicht.
 • Vochtigheid: Bewaar ze op een droge plaats en buiten bereik van kinderen.

Wat moet ik doen bij een overdosis?

Bij een vermoeden van een overdosis, neem onmiddellijk contact op met een arts of ga naar de dichtstbijzijnde spoedeisende hulp. Symptomen van een overdosis kunnen zijn: ernstige slaperigheid, verwarring, flauwvallen of ademhalingsproblemen.

Mag ik Zopiclon gebruiken tijdens zwangerschap en borstvoeding?

Zopiclon wordt over het algemeen niet aanbevolen tijdens zwangerschap en borstvoeding. Bespreek altijd met je arts als je zwanger bent, probeert zwanger te worden, of borstvoeding geeft voordat je Zopiclon gaat gebruiken.

Kan ik stoppen met Zopiclon zodra mijn slaapproblemen verbeteren?

Stop niet abrupt met Zopiclon zonder overleg met je arts. Plotseling stoppen kan ontwenningsverschijnselen veroorzaken, zoals angst, duizeligheid of slaapproblemen. Je arts zal je helpen om geleidelijk af te bouwen.

Waar kan ik meer informatie krijgen?

Voor meer informatie over Zopiclon kun je altijd terecht bij je apotheker of arts. Ook de bijsluiter die bij de medicatie zit, biedt gedetailleerde informatie over gebruik, bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen. Lees ook de ervaringen met Zopiclon online van klanten.