wegovy-van-novo-nordisk

Wegovy 2.4 mg kopen

Wegovy van Novo Nordisk

€ 779,95

Wegovy 2.4 mg pen. Bestellingen op aanvraag, levertijd ongeveer 2 weken.

Wegovy, ontwikkeld door Novo Nordisk, is een innovatief medicijn voor gewichtsverlies dat speciaal is ontworpen om mensen met obesitas te helpen hun gezondheid te verbeteren. Gebaseerd op semaglutide, werkt Wegovy door de GLP-1-receptoren in het lichaam te activeren, wat leidt tot verminderde eetlust en een verhoogd gevoel van verzadiging. Gebruikers kunnen aanzienlijke gewichtsreductie verwachten, met klinische studies die een gemiddeld gewichtsverlies van 15% laten zien.

Wegovy wordt toegediend via een wekelijkse subcutane injectie en begint met een lage dosis die geleidelijk wordt verhoogd om het lichaam te laten wennen. Naast gewichtsverlies verbetert Wegovy de metabole gezondheid, verlaagt het de bloeddruk en het cholesterolgehalte, en verhoogt het de mobiliteit. Voor een veilige en betrouwbare aankoop kan Wegovy op aanvraag via onze webshop worden besteld, met een geschatte levertijd van ongeveer twee weken. Begin vandaag nog aan je reis naar een gezonder leven met Wegovy.

Inleiding Wegovy

Wegovy 2,4 mg, een innovatief medicijn van Novo Nordisk, biedt een veelbelovende oplossing voor gewichtsverlies. In een tijdperk waarin obesitas een wereldwijd gezondheidsprobleem is, komt Wegovy naar voren als een effectieve behandeling. Dit medicijn, gebaseerd op semaglutide, helpt gebruikers aanzienlijk gewicht te verliezen en hun algehele gezondheid te verbeteren.

Met deze uitgebreide productbeschrijving willen we je meenemen op een ontdekkingsreis door de ontwikkeling, het gebruik en de voordelen van Wegovy. Door middel van gedetailleerde informatie en praktijkvoorbeelden krijg je een volledig beeld van wat Wegovy voor jou kan betekenen.

Een Doorbraak in Gewichtsverlies

Wegovy is meer dan alleen een gewichtsverliesmiddel; het is een doorbraak in de medische wereld. Dit medicijn biedt een nieuwe benadering voor de behandeling van obesitas en gerelateerde gezondheidsproblemen. In tegenstelling tot traditionele methoden, zoals dieet en lichaamsbeweging alleen, biedt Wegovy een wetenschappelijk onderbouwde oplossing. Het activeert GLP-1-receptoren, wat leidt tot verminderde eetlust en verbeterde verzadiging. Hierdoor kunne n gebruikers hun eetgewoonten beter beheersen en duurzaam gewicht verliezen.

Waarom Wegovy Belangrijk Is

De impact van obesitas op de samenleving is enorm. Het verhoogt het risico op tal van chronische aandoeningen, zoals diabetes type 2, hartziekten en bepaalde vormen van kanker. Bovendien beïnvloedt het de levenskwaliteit van miljoenen mensen wereldwijd. Wegovy biedt een hoopvolle oplossing. Het is wetenschappelijk bewezen effectief en wordt ondersteund door uitgebreide klinische onderzoeken.

Door Wegovy te gebruiken, kunnen mensen niet alleen gewicht verliezen, maar ook hun algehele gezondheid en welzijn verbeteren. Dit medicijn biedt een nieuw perspectief voor degenen die worstelen met overgewicht en obesitas, en geeft hen de kans om een gezonder en gelukkiger leven te leiden.

Wat Je Kunt Verwachten

Deze productbeschrijving biedt gedetailleerde informatie over verschillende aspecten van Wegovy. We beginnen met de geschiedenis en ontwikkeling van het medicijn, gevolgd door een uitgebreide uitleg over het aanbevolen gebruik. Verder bespreken we de voordelen en gezondheidsproblemen die Wegovy helpt oplossen. Je krijgt ook inzicht in een voorbeeld doseerschema, informatie over waar je Wegovy kunt kopen en mogelijke bijwerkingen.

Tot slot delen we ervaringen van gebruikers om je een idee te geven van de resultaten die je kunt verwachten. We hopen dat deze informatie je helpt om een weloverwogen beslissing te nemen over het gebruik van Wegovy.

Geschiedenis

De geschiedenis van Wegovy begint met het streven van Novo Nordisk naar innovatie in de gezondheidszorg. Dit Deense farmaceutische bedrijf, opgericht in 1923, staat bekend om zijn baanbrekende werk op het gebied van diabetes en obesitas. Wegovy, een merknaam voor semaglutide, is een van hun meest recente en opmerkelijke prestaties.

Oorsprong van Semaglutide

Het verhaal van Wegovy begint met de ontdekking van GLP-1 (glucagon-like peptide-1) receptoragonisten. Deze stoffen spelen een cruciale rol bij de regulatie van de eetlust en bloedsuikerspiegel. Novo Nordisk ontwikkelde semaglutide oorspronkelijk als behandeling voor type 2 diabetes. In 2017 introduceerde het bedrijf Ozempic, een semaglutide-injectie die al snel wereldwijd populair werd.

Van Diabetesbehandeling tot Gewichtsverliesmiddel

Wetenschappers merkten tijdens klinische onderzoeken met Ozempic een bijkomend voordeel op: patiënten verloren significant gewicht. Dit leidde tot de hypothese dat semaglutide ook effectief kon zijn als specifiek gewichtsverliesmiddel. Novo Nordisk startte daarom nieuwe studies om de veiligheid en effectiviteit van semaglutide bij niet-diabetische patiënten met obesitas te onderzoeken.

Klinische Studies en Resultaten

In de jaren die volgden, voerde Novo Nordisk uitgebreide klinische onderzoeken uit onder de naam STEP (Semaglutide Treatment Effect in People with obesity). Deze studies toonden aan dat semaglutide niet alleen veilig was, maar ook uiterst effectief voor gewichtsverlies. Deelnemers aan deze studies verloren gemiddeld 15% van hun lichaamsgewicht, een resultaat dat in de medische wereld als revolutionair werd gezien.

Goedkeuring en Lancering

Na de veelbelovende resultaten van de klinische studies diende Novo Nordisk een aanvraag in bij de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). In juni 2021 verleende de FDA goedkeuring voor Wegovy als gewichtsverliesmiddel. Kort daarna volgden goedkeuringen in andere delen van de wereld, waaronder Europa en Canada. Wegovy werd snel erkend als een doorbraak in de behandeling van obesitas.

Een Mijlpaal in Obesitaszorg

De lancering van Wegovy markeert een belangrijke mijlpaal in de strijd tegen obesitas. Het biedt een wetenschappelijk onderbouwde oplossing voor een probleem dat wereldwijd miljoenen mensen treft. Wegovy onderscheidt zich door zijn effectiviteit, veiligheid en het vermogen om patiënten te helpen duurzaam gewicht te verliezen. Deze kenmerken maken het een waardevolle toevoeging aan de bestaande behandelingsopties voor obesitas.

Toekomstige Ontwikkelingen

Novo Nordisk blijft onderzoek doen naar de verdere toepassingen en verbeteringen van semaglutide. Dit omvat het bestuderen van nieuwe doseringsschema's en combinatietherapieën. Bovendien onderzoekt het bedrijf de effecten van Wegovy op andere gezondheidsproblemen die verband houden met obesitas, zoals hart- en vaatziekten en slaapapneu.

In de toekomst zal Wegovy waarschijnlijk een nog grotere rol spelen in de gezondheidszorg, met als doel om het leven van mensen met obesitas wereldwijd te verbeteren.

Deze geschiedenis van Wegovy toont niet alleen de wetenschappelijke vooruitgang van Novo Nordisk, maar ook hun toewijding aan het verbeteren van de volksgezondheid. Met Wegovy hebben ze een krachtig wapen ontwikkeld in de strijd tegen een van de grootste gezondheidsproblemen van deze tijd.

Aanbevolen Gebruik

Het juiste gebruik van Wegovy is essentieel voor het bereiken van optimale resultaten. Hieronder geven we duidelijke richtlijnen over de dosering, timing en aanvullende instructies voor het gebruik van Wegovy. Deze informatie helpt je om dit medicijn effectief en veilig in je dagelijkse routine te integreren.

Dosering

Wegovy is een subcutane injectie, wat betekent dat je het onder de huid injecteert. Hier volgt het aanbevolen doseringsschema:

 1. Week 1-4: Begin met 0,25 mg eenmaal per week. Deze lage startdosering helpt je lichaam te wennen aan het medicijn.
 2. Week 5-8: Verhoog de dosis naar 0,5 mg eenmaal per week. Dit zorgt voor een geleidelijke aanpassing en vermindert het risico op bijwerkingen.
 3. Week 9-12: Verhoog de dosis verder naar 1 mg eenmaal per week.
 4. Week 13-16: Verhoog de dosis naar 1,7 mg eenmaal per week.
 5. Vanaf week 17: Bereik de onderhoudsdosis van 2,4 mg eenmaal per week.

Het is belangrijk om de dosering stapsgewijs te verhogen om je lichaam de tijd te geven zich aan te passen.

Timing

Kies een vaste dag in de week voor je injectie. Dit helpt bij het opbouwen van een consistente routine. Bijvoorbeeld, je kunt ervoor kiezen om elke maandagavond Wegovy te injecteren. Consistentie in timing maximaliseert de effectiviteit van het medicijn en helpt bij het monitoren van eventuele bijwerkingen.

Aanvullende Instructies

Volg deze aanvullende instructies voor het beste resultaat:

 • Injectieplaatsen: Injecteer Wegovy in de buik, dij of bovenarm. Wissel de injectieplaats af om irritatie te voorkomen. Vermijd het injecteren in dezelfde plek twee keer achter elkaar.
 • Bewaren: Bewaar Wegovy in de koelkast. Haal het medicijn ongeveer 30 minuten voor gebruik uit de koelkast om het op kamertemperatuur te laten komen. Dit vermindert het ongemak tijdens de injectie.
 • Gebruik: Controleer altijd de injectiepen voor gebruik. Zorg ervoor dat de oplossing helder en kleurloos is. Volg de instructies van je arts en de bijsluiter zorgvuldig.

Tips voor Gebruikers

Hier zijn enkele nuttige tips voor een vlotte ervaring met Wegovy:

 • Stel herinneringen in: Gebruik een wekelijkse herinnering op je telefoon of kalender om je injectiemoment niet te vergeten.
 • Hydrateer voldoende: Drink voldoende water gedurende de dag om eventuele bijwerkingen zoals misselijkheid te minimaliseren.
 • Gezonde voeding: Combineer Wegovy met een uitgebalanceerd dieet. Vermijd vetrijke of sterk gekruide maaltijden direct na de injectie.
 • Regelmatig overleg: Plan regelmatig afspraken met je zorgverlener om je voortgang te evalueren en eventuele vragen of zorgen te bespreken.

Voordelen

Wegovy biedt talrijke voordelen die verder gaan dan alleen gewichtsverlies. Dit medicijn heeft het potentieel om de algehele gezondheid en levenskwaliteit van gebruikers aanzienlijk te verbeteren. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen van Wegovy en hoe het een positieve impact kan hebben op je leven.

Significante Gewichtsreductie

Een van de meest opvallende voordelen van Wegovy is de aanzienlijke gewichtsreductie die gebruikers kunnen bereiken. Klinische studies tonen aan dat gebruikers gemiddeld 15% van hun lichaamsgewicht verliezen. Dit niveau van gewichtsverlies helpt niet alleen bij het verbeteren van het uiterlijk, maar heeft ook diepgaande gezondheidsvoordelen.

Verbeterde Metabole Gezondheid

Wegovy draagt bij aan een betere metabole gezondheid. Dit medicijn helpt de bloedglucosewaarden te verlagen en de insulineresistentie te verbeteren. Deze effecten zijn bijzonder gunstig voor mensen met prediabetes of type 2 diabetes. Bovendien leidt de verbetering van de insulinegevoeligheid tot een verminderd risico op toekomstige diabetesgerelateerde complicaties.

Verlaagde Cardiovasculaire Risico's

Het gebruik van Wegovy verlaagt verschillende risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Naast gewichtsverlies verlaagt Wegovy de bloeddruk en het cholesterolgehalte. Deze veranderingen verminderen het risico op hartaanvallen en beroertes aanzienlijk. Gezondheidsdeskundigen benadrukken dat elke vermindering van cardiovasculaire risicofactoren een grote impact kan hebben op de algehele gezondheid.

Betere Mobiliteit en Minder Gewrichtspijn

Door het verliezen van gewicht ervaren gebruikers minder druk op hun gewrichten. Dit resulteert in een verbeterde mobiliteit en een vermindering van gewrichtspijn, vooral bij mensen met artrose. Het dagelijks bewegen en deelnemen aan fysieke activiteiten wordt gemakkelijker en aangenamer, wat leidt tot een meer actieve levensstijl.

Verhoogd Energieniveau en Verbeterde Levenskwaliteit

Veel gebruikers melden een toename in hun energieniveau na het starten met Wegovy. Dit verhoogde energieniveau maakt het gemakkelijker om dagelijkse taken uit te voeren en deel te nemen aan activiteiten die ze voorheen vermeden. Bovendien draagt het verbeterde zelfvertrouwen en de algehele gezondheid bij aan een betere levenskwaliteit. Het gevoel van controle over het eigen lichaam en gewicht heeft een positieve invloed op de mentale gezondheid en het welzijn.

Langdurige Resultaten

Een ander significant voordeel van Wegovy is het vermogen om langdurige resultaten te bieden. In tegenstelling tot kortdurende diëten helpt Wegovy gebruikers om een duurzaam gewichtsverlies te bereiken en te behouden. Dit langdurige effect is cruciaal voor de preventie van het jojo-effect, waarbij gewicht verloren en weer gewonnen wordt.

Ondersteuning bij Gezonde Levensstijlveranderingen

Wegovy werkt het beste in combinatie met veranderingen in de levensstijl, zoals een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Het gebruik van Wegovy motiveert gebruikers om deze veranderingen door te voeren en vol te houden. De ondersteuning van Wegovy maakt het eenvoudiger om nieuwe, gezonde gewoonten te ontwikkelen en te behouden.

Voorbeeld Doseerschema

Om Wegovy effectief in je routine te integreren, kan het volgende doseerschema worden gevolgd:

 1. Week 1-4: Injecteer 0,25 mg eenmaal per week.
 2. Week 5-8: Verhoog de dosis tot 0,5 mg eenmaal per week.
 3. Week 9-12: Verhoog de dosis tot 1 mg eenmaal per week.
 4. Week 13-16: Verhoog de dosis tot 1,7 mg eenmaal per week.
 5. Vanaf week 17: Bereik de onderhoudsdosering van 2,4 mg eenmaal per week.

Kies een vaste dag voor je injectie, bijvoorbeeld elke maandagavond, en houd dit consistent voor de beste resultaten. Vergeet niet om regelmatig contact te houden met je zorgverlener om je voortgang te evalueren en eventuele aanpassingen te bespreken.

Wegovy Kopen

Wegovy kopen is een belangrijke stap op weg naar gewichtsverlies en een betere gezondheid. Het verkrijgen van dit medicijn verloopt via een eenvoudig proces, maar er zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden. Hier volgt een gedetailleerde uitleg over hoe je Wegovy kunt aanschaffen, met speciale aandacht voor het kopen via onze webshop.

Hoe Wegovy Te Kopen

Om Wegovy te kopen, volg je een paar eenvoudige stappen:

 1. Webshop bezoeken: Bezoek onze webshop om je bestelling te plaatsen. Het is belangrijk om Wegovy alleen te kopen via erkende bronnen om de kwaliteit en authenticiteit van het medicijn te waarborgen.
 2. Bestelling plaatsen: Volg de aanwijzingen op de webshop om je bestelling te voltooien. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie verstrekt voor een vlotte afhandeling.

Levertijd en Verzending

Na het plaatsen van je bestelling in onze webshop, is de geschatte levertijd ongeveer twee weken. Dit omvat de verwerking van je recept, het klaarmaken van je bestelling en de verzending. Houd rekening met deze levertijd bij het plannen van je behandeling.

Betrouwbare Bronnen

Het is essentieel om Wegovy alleen te kopen via betrouwbare en erkende bronnen. Onze webshop garandeert de authenticiteit van het medicijn en biedt je de zekerheid dat je een veilig en effectief product ontvangt.

Waarom Kiezen Voor Onze Webshop?

Er zijn meerdere redenen om Wegovy via onze webshop te kopen:

 • Gemak: Plaats je bestelling eenvoudig vanuit huis en vermijd de drukte van fysieke apotheken.
 • Betrouwbaarheid: Wij garanderen de authenticiteit en kwaliteit van elk product dat we leveren.
 • Ondersteuning: Onze klantenservice staat klaar om je te helpen met vragen en ondersteuning tijdens het bestelproces.

Wegovy Bijwerkingen

Hoewel Wegovy over het algemeen goed wordt verdragen, kunnen er bijwerkingen optreden. Hier zijn enkele mogelijke bijwerkingen en hoe je deze kunt minimaliseren:

 • Misselijkheid: Een veelvoorkomende bijwerking die meestal afneemt naarmate het lichaam gewend raakt aan het medicijn. Eet kleinere, frequente maaltijden en vermijd vetrijke of zeer gekruide voedingsmiddelen.
 • Diarree: Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven. Overleg met je arts als de symptomen aanhouden.
 • Braken: Komt minder vaak voor maar kan optreden. Zorg ervoor dat je de injectie op een vast tijdstip inneemt en houd je aan het doseerschema.
 • Buikpijn: Dit kan voorkomen in de beginfase. Het nemen van Wegovy voor het slapen gaan kan helpen om ongemak te minimaliseren.
 • Hoofdpijn: Hydratatie is belangrijk. Drink voldoende water en neem eventueel een pijnstiller als de hoofdpijn aanhoudt.

Bij ernstige bijwerkingen of aanhoudende symptomen is het belangrijk om direct contact op te nemen met je zorgverlener.

Wegovy Ervaringen

Om een levendig beeld te schetsen van hoe Wegovy wordt ervaren, delen wij wat klantervaringen:

Anita, 42 jaar: "Na jaren van worstelen met mijn gewicht, vond ik eindelijk een oplossing met Wegovy. In de eerste zes maanden verloor ik 20 kilo en mijn energiepeil is nog nooit zo hoog geweest. Het beste is dat ik me eindelijk weer gezond voel.

Verschillen en Overeenkomsten tussen Wegovy, Ozempic en Saxenda

In dit hoofdstuk bespreken we de verschillen en overeenkomsten tussen drie populaire gewichtsverlies- en diabetesmedicijnen: Wegovy, Ozempic en Saxenda. Deze geneesmiddelen, ontwikkeld door Novo Nordisk, hebben vergelijkbare eigenschappen, maar ze verschillen in hun specifieke toepassingen en doseringen.

Werkzame stof

 • Wegovy: Bevat semaglutide, een GLP-1 receptoragonist. Het helpt bij gewichtsverlies door de eetlust te verminderen.
 • Ozempic: Bevat ook semaglutide, maar wordt voornamelijk voorgeschreven voor de behandeling van type 2 diabetes. Het helpt bij de controle van de bloedsuikerspiegel en heeft als bijkomend voordeel gewichtsverlies.
 • Saxenda: Bevat liraglutide, een andere GLP-1 receptoragonist. Het wordt specifiek voorgeschreven voor gewichtsverlies en kan ook de eetlust onderdrukken.

Toepassingen

 • Wegovy: Gericht op langdurig gewichtsverlies bij mensen met obesitas of overgewicht met bijkomende gewichtsgerelateerde aandoeningen.
 • Ozempic: Hoofdzakelijk gebruikt voor de behandeling van type 2 diabetes. Het helpt ook bij gewichtsverlies als secundaire uitkomst.
 • Saxenda: Specifiek ontwikkeld voor gewichtsverlies bij mensen met obesitas of overgewicht, zonder focus op diabetesbehandeling.

Dosering en Toediening

 • Wegovy: Wordt één keer per week toegediend via een injectie. De dosering wordt geleidelijk verhoogd om bijwerkingen te minimaliseren.
 • Ozempic: Wordt ook één keer per week via een injectie toegediend. De doseringen zijn vergelijkbaar met Wegovy, maar gericht op diabetescontrole.
 • Saxenda: Wordt dagelijks via een injectie toegediend. De dosering wordt langzaam opgebouwd tot de onderhoudsdosering.

Effectiviteit

 • Gewichtsverlies: Wegovy heeft aangetoond effectief te zijn bij aanzienlijk gewichtsverlies. Ozempic helpt ook bij gewichtsverlies, maar in mindere mate dan Wegovy. Saxenda is effectief voor gewichtsverlies, vergelijkbaar met Wegovy, maar heeft een andere werkzame stof.
 • Diabetescontrole: Ozempic is zeer effectief in het verlagen van de bloedsuikerspiegel bij mensen met type 2 diabetes. Wegovy kan ook helpen bij diabetescontrole, maar dit is niet de primaire toepassing. Saxenda heeft geen specifieke indicatie voor diabetes, hoewel het sommige voordelen kan bieden voor bloedsuikerbeheer.

Bijwerkingen

 • Wegovy en Ozempic: Veelvoorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, braken, diarree en buikpijn. Deze bijwerkingen kunnen afnemen naarmate het lichaam aan het medicijn gewend raakt.
 • Saxenda: Vergelijkbare bijwerkingen, waaronder misselijkheid en braken. Bovendien kunnen hoofdpijn en vermoeidheid optreden.

Bewaring

 • Wegovy en Ozempic: Moeten in de koelkast bewaard worden, tussen 2°C en 8°C. Ze mogen niet worden ingevroren.
 • Saxenda: Moet ook in de koelkast bewaard worden, maar kan tot 30 dagen bij kamertemperatuur worden bewaard zodra het in gebruik is.

Conclusie

Wegovy, ontwikkeld door Novo Nordisk, biedt een baanbrekende oplossing voor gewichtsverlies en verbetering van de algehele gezondheid. Dit medicijn, gebaseerd op semaglutide, helpt gebruikers om significante en duurzame gewichtsreductie te bereiken. Naast gewichtsverlies verbetert Wegovy de metabole gezondheid, verlaagt het de cardiovasculaire risico's en verhoogt het de levenskwaliteit.

Door de uitgebreide voordelen, zoals verbeterde mobiliteit en verhoogde energie, biedt Wegovy meer dan alleen gewichtsverlies. Het ondersteunt een gezondere levensstijl en helpt bij het beheersen van chronische aandoeningen zoals diabetes type 2. Het gebruik van Wegovy, gecombineerd met gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging, kan leiden tot opmerkelijke verbeteringen in zowel fysieke als mentale gezondheid.

Waar Wegovy Kopen?

Voor degenen die Wegovy willen kopen, is het belangrijk om een betrouwbaar en veilig proces te volgen. Onze webshop biedt een eenvoudig en veilig platform voor de aankoop van Wegovy. Zorg ervoor dat je een geldig recept hebt van je arts, upload dit tijdens het bestelproces, en plaats je bestelling. Met een geschatte levertijd van ongeveer twee weken kun je snel beginnen met je behandeling.

Onze webshop garandeert de kwaliteit en authenticiteit van Wegovy, wat essentieel is voor je gezondheid en veiligheid. Vermijd onbetrouwbare bronnen en kies voor een erkende verkoper zoals onze webshop. Dit biedt niet alleen gemak, maar ook gemoedsrust.

De Volgende Stap

Wegovy kopen is een belangrijke stap naar een gezonder en gelukkiger leven. Door gebruik te maken van onze webshop, profiteer je van betrouwbare service, concurrerende prijzen en een gebruiksvriendelijk bestelproces. Begin vandaag nog aan je reis naar gewichtsverlies en verbeterde gezondheid door Wegovy te bestellen via onze webshop.

Samenvattend, Wegovy biedt een veelbelovende oplossing voor gewichtsbeheersing en algehele gezondheidsverbetering. Met de juiste ondersteuning en gebruik volgens de aanbevolen richtlijnen, kan Wegovy een cruciale rol spelen in jouw weg naar een gezonder leven. Wacht niet langer en bezoek onze webshop om Wegovy te kopen. Binnen ongeveer twee weken kan je jouw eerste stappen zetten naar een gezonder en actiever leven.

Veelgestelde Vragen over Wegovy van Novo Nordisk

Welkom bij onze uitgebreide FAQ-sectie over Wegovy. Hier beantwoorden we de meest gestelde vragen over dit medicijn, zodat u goed geïnformeerd bent voordat u een aankoop doet.

Wat is Wegovy?

Wegovy is een medicijn ontwikkeld door Novo Nordisk voor gewichtsverlies. Het bevat de werkzame stof semaglutide, die helpt om de eetlust te verminderen en het gewichtsverlies te bevorderen.

Hoe werkt Wegovy?

Wegovy werkt door het nabootsen van een natuurlijk hormoon genaamd GLP-1 (glucagon-like peptide-1). Dit hormoon beïnvloedt de eetlustregulatie in de hersenen, waardoor u zich sneller vol voelt en minder eet.

Waarvoor wordt Wegovy gebruikt?

Wegovy wordt voorgeschreven aan volwassenen met:

 • Obesitas (BMI ≥30)
 • Overgewicht (BMI ≥27) met ten minste één gewichtsgerelateerde aandoening, zoals hoge bloeddruk, type 2 diabetes of hoog cholesterol

Hoe moet ik Wegovy innemen?

Wegovy wordt toegediend via een wekelijkse injectie. Volg altijd de instructies van uw arts en lees de bijsluiter zorgvuldig. Het wordt meestal in de buik, dij of bovenarm geïnjecteerd.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Wegovy?

Veelvoorkomende bijwerkingen zijn:

 • Misselijkheid
 • Braken
 • Diarree
 • Buikpijn

Minder vaak voorkomende bijwerkingen kunnen zijn:

 • Pancreatitis
 • Galblaasaandoeningen
 • Allergische reacties

Raadpleeg uw arts als u ernstige bijwerkingen ervaart.

Wie mag Wegovy niet gebruiken?

Wegovy is niet geschikt voor:

 • Mensen met een voorgeschiedenis van medullair schildkliercarcinoom
 • Mensen met Multiple Endocriene Neoplasie type 2 (MEN 2)
 • Zwangere of borstvoedende vrouwen

Kan ik Wegovy combineren met andere medicijnen?

Wegovy kan interageren met andere medicijnen. Informeer uw arts over alle medicijnen die u gebruikt, inclusief vrij verkrijgbare geneesmiddelen en supplementen.

Wat moet ik doen als ik een dosis vergeten ben?

Als u een dosis Wegovy vergeet, neem deze dan zo snel mogelijk in binnen 5 dagen na de gemiste dosis. Als het meer dan 5 dagen geleden is, sla dan de gemiste dosis over en hervat uw normale schema.

Is Wegovy veilig tijdens de zwangerschap of borstvoeding?

Wegovy wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Bespreek alternatieve opties met uw arts als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Hoe moet ik Wegovy bewaren?

Bewaar Wegovy in de koelkast (2°C - 8°C). Bescherm het tegen licht en vries het niet in. Houd het buiten het bereik van kinderen.

Hoe effectief is Wegovy voor gewichtsverlies?

Studies hebben aangetoond dat Wegovy aanzienlijk gewichtsverlies kan bevorderen bij langdurig gebruik, in combinatie met een gezond dieet en lichaamsbeweging.

Wat moet ik doen bij een overdosis Wegovy?

Neem bij een vermoeden van een overdosis onmiddellijk contact op met de spoedeisende hulp. Symptomen van een overdosis kunnen ernstige misselijkheid, braken en lage bloeddruk zijn.

Zijn er alternatieven voor Wegovy?

Ja, er zijn andere medicijnen voor gewichtsverlies, zoals:

 • Liraglutide
 • Orlistat
 • Phentermine/topiramaat

Bespreek met uw arts welke optie het beste bij u past.

Wat zijn de kosten van Wegovy?

De kosten van Wegovy kunnen variëren. Raadpleeg uw apotheek of zorgverzekeraar voor specifieke informatie over de prijs en eventuele vergoedingen.