baclofen-5-mg

Baclofen 5 mg kopen

Baclofen 5 mg

€ 39,95

30 tabs, 5 mg Baclofen

Baclofen 5 mg is een krachtige spierverslapper die effectief helpt bij het verminderen van spasticiteit door neurologische aandoeningen zoals multiple sclerose, ruggenmergletsel en cerebrale parese. Het werkt door de zenuwsignalen naar de spieren te blokkeren, wat leidt tot minder spasmen, pijn en stijfheid. Deze lage dosering is ideaal voor patiënten die net beginnen met de behandeling of een lagere dosis nodig hebben om bijwerkingen te minimaliseren.

Baclofen 5 mg tabletten zijn gemakkelijk in te nemen en kunnen met of zonder voedsel worden ingenomen. Bij ons kunt u Baclofen 5 mg zonder recept kopen, wat een gemakkelijke en toegankelijke optie biedt voor directe verlichting van uw symptomen. Verbeter uw mobiliteit en levenskwaliteit met Baclofen 5 mg.

Inleiding

Baclofen 5 mg is een effectief spierverslappend medicijn dat vaak wordt voorgeschreven voor de behandeling van spasticiteit veroorzaakt door aandoeningen zoals multiple sclerose, ruggenmergletsel of andere neurologische aandoeningen. Bij ons kunt u Baclofen 5 mg kopen zonder recept, wat het een toegankelijke optie maakt voor mensen die verlichting zoeken van hun spierstijfheid en spasmen.

Wat is Baclofen 5 mg?

Baclofen is een spierverslapper die werkt door de signalen van de zenuwen naar de spieren te blokkeren. Dit helpt de spieren te ontspannen en vermindert spasmen, pijn en stijfheid. Baclofen 5 mg tabletten zijn een lage dosering, vaak gebruikt bij het starten van een behandeling of voor patiënten die een lagere dosis nodig hebben om bijwerkingen te minimaliseren.

Hoe werkt Baclofen 5 mg?

Baclofen werkt door in te grijpen in het centrale zenuwstelsel. Het bindt zich aan GABA-B-receptoren in het ruggenmerg en de hersenen, wat leidt tot verminderde neurotransmissie en daarmee verminderde spiercontracties. Dit resulteert in een algehele ontspanning van de spieren en verlichting van spasticiteit.

Indicaties voor het gebruik van Baclofen 5 mg

Baclofen wordt voorgeschreven voor de behandeling van spasticiteit die kan optreden bij verschillende aandoeningen, waaronder:

 • Multiple sclerose
 • Ruggenmergletsel
 • Cerebrale parese
 • Hersenletsel
 • Stijve-personensyndroom

Voordelen van Baclofen

Het gebruik van Baclofen 5 mg biedt tal van voordelen, waaronder:

 • Vermindering van spierstijfheid en spasmen
 • Verlichting van pijn geassocieerd met spasticiteit
 • Verbetering van mobiliteit en functionele vaardigheden
 • Verbeterde levenskwaliteit voor patiënten met chronische spasticiteit

Hoe Baclofen 5 mg te gebruiken?

De dosering van Baclofen 5 mg moet worden aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt. Het is belangrijk om de instructies van een arts te volgen. Meestal wordt gestart met een lage dosis die geleidelijk wordt verhoogd om de optimale werking te bereiken met minimale bijwerkingen. Baclofen 5 mg tabletten moeten met water worden ingenomen en kunnen met of zonder voedsel worden ingenomen.

Mogelijke bijwerkingen

Hoewel Baclofen 5 mg over het algemeen goed wordt verdragen, kunnen er bijwerkingen optreden. Enkele veel voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Slaperigheid
 • Duizeligheid
 • Misselijkheid
 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid

In zeldzame gevallen kunnen ernstigere bijwerkingen optreden, zoals ademhalingsproblemen, verwardheid of hallucinaties. Het is belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken als deze symptomen optreden.

Contra-indicaties en voorzorgsmaatregelen

Baclofen 5 mg is mogelijk niet geschikt voor iedereen. Patiënten met de volgende aandoeningen moeten voorzichtig zijn:

 • Nierziekte
 • Epilepsie
 • Diabetes
 • Psychiatrische aandoeningen

Ook moeten zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en ouderen extra voorzichtig zijn en Baclofen alleen onder medisch toezicht gebruiken.

Interacties met andere medicijnen

Baclofen 5 mg kan interageren met andere medicijnen, wat de effectiviteit kan verminderen of het risico op bijwerkingen kan verhogen. Enkele medicijnen die interacties kunnen veroorzaken zijn:

 • Slaappillen
 • Antidepressiva
 • Andere spierverslappers
 • Alcohol

Het is belangrijk om de arts te informeren over alle medicijnen en supplementen die u gebruikt voordat u Baclofen 5 mg begint te gebruiken.

Baclofen 5 mg en alcohol

Alcohol kan de sedatieve effecten van Baclofen versterken, wat kan leiden tot verhoogde slaperigheid en duizeligheid. Het wordt aangeraden om alcoholgebruik te beperken of te vermijden tijdens het gebruik van Baclofen.

Wat te doen bij een gemiste dosis?

Als u een dosis Baclofen mist, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en ga verder met uw normale schema. Neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Wat te doen bij een overdosis?

Een overdosis Baclofen kan ernstige gevolgen hebben en onmiddellijke medische hulp is noodzakelijk. Symptomen van een overdosis kunnen zijn:

 • Ademhalingsmoeilijkheden
 • Bewusteloosheid
 • Verwardheid
 • Spierzwakte

Opslag en bewaarcondities

Baclofen moet worden bewaard op een droge plaats bij kamertemperatuur, uit de buurt van direct zonlicht en vocht. Houd het medicijn buiten bereik van kinderen en huisdieren.

Hoe Baclofen 5 mg te verkrijgen zonder recept?

Bij ons kunt u Baclofen 5 mg zonder recept kopen. We bieden een snelle en discrete levering, zodat u uw medicatie kunt ontvangen zonder de noodzaak van een doktersbezoek. Dit maakt het gemakkelijker voor mensen die al bekend zijn met Baclofen en geen tijd of middelen hebben om een recept te verkrijgen.

Conclusie

Baclofen is een krachtig en effectief medicijn voor de behandeling van spasticiteit bij verschillende neurologische aandoeningen. Door zijn vermogen om spierstijfheid en spasmen te verminderen, kan het de levenskwaliteit van patiënten aanzienlijk verbeteren.

Bij ons kunt u Baclofen 5 mg gemakkelijk en zonder recept verkrijgen, wat een toegankelijke optie biedt voor iedereen die verlichting zoekt. Zoals bij elk medicijn is het belangrijk om de doseringsinstructies te volgen en regelmatig contact te houden met uw arts om een veilige en effectieve behandeling te waarborgen.

Veelgestelde vragen

Wat is Baclofen 5 mg?

Baclofen 5 mg is een spierverslapper die helpt bij het verminderen van spasticiteit door het blokkeren van zenuwsignalen naar de spieren.

Hoe snel werkt Baclofen?

De effecten van Baclofen kunnen binnen enkele uren na inname merkbaar zijn, maar het kan enkele dagen tot weken duren voordat de volledige voordelen duidelijk worden.

Kan ik Baclofen 5 mg langdurig gebruiken?

Ja, Baclofen kan langdurig worden gebruikt onder medisch toezicht. Regelmatige evaluatie door een arts is belangrijk om de effectiviteit en veiligheid van de behandeling te waarborgen.

Wat moet ik vermijden tijdens het gebruik van Baclofen?

Vermijd alcohol en andere sedativa, omdat deze de slaperigheid en duizeligheid kunnen verhogen. Raadpleeg uw arts voordat u andere medicijnen gebruikt.

Is Baclofen verslavend?

Hoewel Baclofen niet als verslavend wordt beschouwd, kan plotseling stoppen met het gebruik ervan ontwenningsverschijnselen veroorzaken. Het is belangrijk om de dosering geleidelijk te verlagen onder medisch toezicht.