baclofen-10-mg

Baclofen 10 mg kopen

Baclofen 10 mg

€ 44,95

30 tabs, 10 mg

Baclofen 10 mg is een effectief geneesmiddel dat voornamelijk wordt gebruikt om spasticiteit en spierspasmen te behandelen, vaak veroorzaakt door multiple sclerose of ruggenmergletsel. Dit medicijn werkt door de spieren te ontspannen, wat leidt tot vermindering van spasmen, krampen en pijn, en het verbetert de mobiliteit en levenskwaliteit van de gebruikers.

Hoewel Baclofen over het algemeen goed wordt verdragen, kunnen bijwerkingen zoals slaperigheid, duizeligheid en misselijkheid voorkomen. Het is belangrijk om altijd een arts te raadplegen voordat je met de behandeling begint en om de voorgeschreven dosering nauwgezet te volgen. Baclofen 10 mg is eenvoudig te verkrijgen via onze webshop, waar je kunt rekenen op betrouwbare en snelle levering.

Inleiding Baclofen 10 mg

Baclofen 10 mg is een bekend geneesmiddel dat vooral wordt gebruikt om spierspasmen en andere spiergerelateerde aandoeningen te behandelen. Dit medicijn is cruciaal voor mensen die lijden aan spasticiteit, vaak veroorzaakt door multiple sclerose of ruggenmergletsel.

Baclofen biedt verlichting en verbetert de levenskwaliteit van veel patiënten wereldwijd. In deze uitgebreide productomschrijving zullen we de geschiedenis, het aanbevolen gebruik, de voordelen, en nog veel meer aspecten van Baclofen 10 mg verkennen.

Geschiedenis Baclofen 10 mg

De ontdekking van Baclofen vond plaats in de jaren '60 door de Zwitserse chemicus Heinrich Keberle. Oorspronkelijk ontwikkeld als een behandeling voor epilepsie, bleek Baclofen niet effectief tegen aanvallen, maar wel verrassend doeltreffend bij het verlichten van spierspasmen.

In 1972 kreeg het medicijn goedkeuring voor gebruik in Europa, gevolgd door de goedkeuring door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) in 1977. Sindsdien heeft Baclofen zijn waarde bewezen als een betrouwbare behandeling voor spasticiteit en andere gerelateerde aandoeningen.

Aanbevolen gebruik

Het juiste gebruik van Baclofen 10 mg is essentieel om de gewenste resultaten te bereiken en mogelijke bijwerkingen te minimaliseren. Hier zijn enkele richtlijnen:

 • Dosering: De startdosis voor volwassenen is meestal 5 mg driemaal daags. Dit kan geleidelijk worden verhoogd tot een maximale dosis van 80 mg per dag, afhankelijk van de respons en tolerantie van de patiënt.
 • Timing: Baclofen dient met regelmatige tussenpozen te worden ingenomen, meestal drie tot vier keer per dag, om een stabiele bloedspiegel te handhaven.
 • Aanvullende instructies: Neem Baclofen in met voedsel om maagklachten te verminderen. Volg altijd de instructies van je arts en pas de dosis niet zelf aan zonder medisch advies.
 • Stoppen met Baclofen: Vermijd abrupt stoppen met Baclofen om ontwenningsverschijnselen te voorkomen. Een geleidelijke afbouw onder begeleiding van een arts is noodzakelijk.

Voordelen Baclofen 10 mg

Baclofen 10 mg biedt diverse voordelen voor gebruikers:

 • Spierontspanning: Het vermindert spierspasmen, krampen en stijfheid, wat leidt tot verbeterde mobiliteit en comfort.
 • Pijnverlichting: Door spierspanning te verminderen, helpt Baclofen ook bij het verlichten van pijn geassocieerd met spasticiteit.
 • Verbeterde levenskwaliteit: Gebruikers ervaren vaak een significante verbetering in hun dagelijkse activiteiten en algemene levenskwaliteit.
 • Behandeling van alcoholisme: Recente studies suggereren dat Baclofen kan helpen bij de behandeling van alcoholverslaving, hoewel dit off-label gebruik is en nog verder onderzoek vereist.

Problemen die het helpt op te lossen

Baclofen 10 mg biedt oplossingen voor verschillende gezondheidsproblemen:

 • Spasticiteit: Vooral bij multiple sclerose, ruggenmergletsel en andere neurologische aandoeningen.
 • Spierspasmen: Vermindert onwillekeurige spiercontracties die pijn en ongemak veroorzaken.
 • Stijfheid en bewegingsbeperkingen: Verbetert de flexibiliteit en mobiliteit, waardoor dagelijkse activiteiten gemakkelijker worden.
 • Neurologische aandoeningen: Helpt bij aandoeningen zoals cerebrale parese en hersenverlamming door spierspanning te verminderen.

Voorbeeld doseerschema

Hier is een concreet voorbeeld van een doseringsschema voor Baclofen 10 mg:

Startdosis (Week 1)

 • Dagelijks: 5 mg driemaal daags (ochtend, middag, avond)
 • Aanpassing: Na een week evalueren en indien nodig verhogen

Verhoogde dosis (Week 2)

 • Dagelijks: 10 mg driemaal daags (ochtend, middag, avond)
 • Aanpassing: Opnieuw evalueren na een week

Onderhoudsdosis (Week 3)

 • Dagelijks: 20 mg driemaal daags (ochtend, middag, avond)
 • Aanpassing: Maximale dosis van 80 mg per dag, afhankelijk van de behoefte en respons van de patiënt

Baclofen 10 mg kopen

Het kopen van Baclofen 10 mg kan eenvoudig en discreet via onze webshop. We bieden betrouwbare en snelle leveringen, zodat je je behandeling kunt voortzetten zonder onderbrekingen. Bij ons kunt u Baclofen 10 mg kopen, wat zorgt voor gemak en zekerheid dat je een authentiek product ontvangt. Zorg ervoor dat je altijd een recept hebt en raadpleeg je arts voordat je Baclofen 10 mg koopt en gebruikt.

Baclofen 10 mg bijwerkingen

Zoals elk medicijn kan Baclofen 10 mg bijwerkingen hebben. Hier zijn enkele mogelijke bijwerkingen en hoe je deze kunt minimaliseren:

 • Algemene bijwerkingen: Slaperigheid, duizeligheid, hoofdpijn en misselijkheid. Deze symptomen verminderen vaak naarmate je lichaam gewend raakt aan het medicijn.
 • Ernstigere bijwerkingen: Ademhalingsproblemen, verwardheid, hallucinaties en toevallen. Neem onmiddellijk contact op met een arts als deze optreden.
 • Minimaliseren van bijwerkingen: Begin met een lage dosis en verhoog deze geleidelijk zoals voorgeschreven. Vermijd alcohol en andere sedativa die de effecten kunnen versterken.

Baclofen 10 mg ervaringen

Ervaring 1: Maria, 42 jaar

"Na mijn ruggenmergletsel had ik voortdurend last van pijnlijke spierspasmen. Baclofen 10 mg heeft mijn leven veranderd. De spasmen zijn nu onder controle en ik kan mijn dagelijkse activiteiten weer normaal uitvoeren."

Ervaring 2: Jan, 55 jaar

"Ik heb multiple sclerose en de spasticiteit maakte het moeilijk om te bewegen. Sinds ik Baclofen gebruik, is de stijfheid verminderd en kan ik veel beter functioneren. Het heeft mijn kwaliteit van leven aanzienlijk verbeterd."

Ervaring 3: Lisa, 30 jaar

"Mijn arts stelde Baclofen voor toen ik met ernstige spierkrampen worstelde. In het begin was ik sceptisch, maar de verbetering was snel merkbaar. Ik heb minder pijn en mijn mobiliteit is enorm verbeterd."

Conclusie

Baclofen 10 mg is een krachtig hulpmiddel bij de behandeling van spasticiteit en spierspasmen. Met een lange geschiedenis van effectief gebruik, biedt het talrijke voordelen voor mensen met neurologische aandoeningen. Door het juiste doseringsschema te volgen en regelmatig medisch advies in te winnen, kunnen gebruikers het maximale voordeel halen uit Baclofen 10 mg.

Overweeg om Baclofen 10 mg te kopen via onze webshop voor een betrouwbare en veilige behandeling. Verbeter je levenskwaliteit en ervaar de voordelen van Baclofen 10 mg vandaag nog.

FAQ over Baclofen 10 mg

1. Wat is Baclofen 10 mg?

Baclofen 10 mg is een spierverslapper die wordt gebruikt om spierspasmen, pijn en stijfheid te behandelen. Het is vooral nuttig voor mensen met multiple sclerose, ruggenmergletsel of andere neurologische aandoeningen.

2. Hoe werkt Baclofen 10 mg?

Baclofen werkt door de zenuwsignalen die spierspasmen veroorzaken, te onderdrukken. Het bindt zich aan GABA-receptoren in de hersenen en het ruggenmerg, wat leidt tot een ontspannend effect op de spieren.

3. Wat zijn de voordelen van Baclofen 10 mg?

Baclofen biedt verschillende voordelen:

 • Vermindering van spierspasmen: Verlicht pijnlijke en hinderlijke spierspasmen.
 • Verbeterde mobiliteit: Vergemakkelijkt beweging en dagelijkse activiteiten.
 • Verlichting van pijn: Helpt bij het verminderen van spierpijn en ongemak.
 • Verbeterde levenskwaliteit: Verhoogt het algehele welzijn door spierspanning te verminderen.

4. Hoe moet ik Baclofen 10 mg gebruiken?

Voor een effectief gebruik van Baclofen 10 mg, volgt u deze richtlijnen:

 • Dosering: Volg altijd de doseringsinstructies van uw arts. De gebruikelijke startdosering is 5 mg drie keer per dag, die geleidelijk kan worden verhoogd.
 • Inname: Neem de tabletten in met een glas water, bij voorkeur met voedsel om maagklachten te voorkomen.
 • Regelmaat: Probeer de doses op dezelfde tijdstippen elke dag in te nemen om een constante hoeveelheid medicatie in uw lichaam te behouden.

5. Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Baclofen 10 mg?

Zoals alle medicijnen kan Baclofen bijwerkingen veroorzaken. Mogelijke bijwerkingen zijn:

 • Sufheid: Vermoeidheid en slaperigheid.
 • Duizeligheid: Gevoel van duizeligheid of licht in het hoofd.
 • Misselijkheid: Maagklachten of misselijkheid.
 • Hoofdpijn: Pijn of druk in het hoofd.
 • Spierverslapping: Overmatige ontspanning van de spieren.

6. Is Baclofen 10 mg geschikt voor iedereen?

Baclofen is niet geschikt voor iedereen. Mensen met bepaalde medische aandoeningen of die bepaalde medicijnen gebruiken, moeten voorzichtig zijn:

 • Contra-indicaties: Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor baclofen of een van de hulpstoffen.
 • Zwangere vrouwen: Overleg met een arts voordat u Baclofen gebruikt tijdens de zwangerschap of borstvoeding.
 • Nierproblemen: Mensen met nierfunctiestoornissen moeten mogelijk een aangepaste dosering krijgen.

7. Kan ik Baclofen 10 mg combineren met andere medicijnen?

Baclofen kan interageren met andere medicijnen. Enkele combinaties kunnen bijwerkingen versterken of verminderen:

 • Centrale zenuwstelsel depressiva: Verhoogd risico op sufheid en verminderde alertheid.
 • Antihypertensiva: Mogelijke versterking van het bloeddrukverlagende effect.
 • NSAID's: Kan de kans op maagklachten vergroten.

8. Hoe bewaar ik Baclofen 10 mg?

Bewaar Baclofen op een koele, droge plaats, buiten bereik van kinderen en huisdieren. Houd het in de originele verpakking en bescherm het tegen direct zonlicht en vocht.

9. Waar kan ik Baclofen 10 mg kopen?

Baclofen 10 mg is beschikbaar in onze webshop. Wij bieden snelle levering en discrete verpakking. Bezoek onze website voor meer informatie en om uw bestelling te plaatsen.

10. Heeft u nog andere vragen?

Neem gerust contact op met onze klantenservice voor verdere vragen of persoonlijk advies. Wij staan klaar om u te helpen met al uw vragen en zorgen.