diazepam-5-mg

Diazepam 5 mg kopen zonder recept

Diazepam 5 mg

€ 44,95

30 tabs, 5 mg Diazepam Accord

Diazepam 5 mg is een veelgebruikt medicijn uit de benzodiazepineklasse, effectief bij de behandeling van angststoornissen, spierkrampen en epileptische aanvallen. Dit kalmeringsmiddel werkt door de activiteit van bepaalde neurotransmitters in de hersenen te versterken, wat een rustgevend effect geeft.

Gebruiksinstructies: neem Diazepam 5 mg oraal met voldoende water, volgens het voorschrift van uw arts. Vermijd overdosering en abrupt stoppen zonder medisch advies.

Bijwerkingen kunnen onder andere slaperigheid, vermoeidheid en duizeligheid zijn. Informeer uw arts over uw volledige medische geschiedenis en eventuele andere medicijnen die u gebruikt, aangezien Diazepam interacties kan hebben met andere geneesmiddelen.

Bewaar Diazepam op een koele, droge plaats, buiten het bereik van kinderen. Gebruik het niet na de vervaldatum. Voor meer informatie of om Diazepam 5 mg te kopen zonder recept, bezoek onze webshop. Onze klantenservice staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij uw aankoop.

Inleiding Diazepam 5 mg

Diazepam 5 mg is een medicijn dat wereldwijd veel mensen helpt om hun kwaliteit van leven te verbeteren. Dit medicijn, behorend tot de benzodiazepinefamilie, heeft zijn waarde bewezen in de behandeling van angststoornissen, spierkrampen en bepaalde soorten epilepsie. In deze productomschrijving geven wij veel informatie en beschrijven wij hoe u Diazepam 5 mg kan kopen zonder recept.

De populariteit van Diazepam komt voort uit zijn effectiviteit en veiligheid, eigenschappen die het tot een voorkeurskeuze maken voor zowel artsen als patiënten.

In dit artikel verkennen we de vele facetten van Diazepam 5 mg. We beginnen met een reis door de geschiedenis van het medicijn, waardoor u een dieper inzicht krijgt in zijn ontwikkeling. Vervolgens bieden we een gedetailleerde gids over het aanbevolen gebruik, zodat u precies weet hoe en wanneer Diazepam het beste kan worden ingenomen.

De voordelen van dit medicijn zullen uitgebreid worden belicht, evenals de specifieke gezondheidsproblemen die het helpt op te lossen.

Bovendien leggen we uit hoe u Diazepam 5 mg kunt kopen, zowel via traditionele apotheken als online. Dit artikel informeert u ook over mogelijke bijwerkingen en hoe u deze kunt minimaliseren. Tot slot delen we enkele gebruikerservaringen om een compleet beeld te schetsen van wat u kunt verwachten bij het gebruik van Diazepam 5 mg.

Met deze uitgebreide informatie kunt u een weloverwogen beslissing nemen over het gebruik van Diazepam 5 mg. Laten we beginnen met een duik in de geschiedenis van dit opmerkelijke medicijn.

Geschiedenis Diazepam 5 mg

Diazepam, beter bekend onder de merknaam Valium, heeft een rijke en interessante geschiedenis. Het werd in 1963 geïntroduceerd door de farmaceutische gigant Hoffmann-La Roche. De ontwikkeling van dit medicijn was een doorbraak in de medische wereld en veranderde de manier waarop angststoornissen en andere neurologische aandoeningen werden behandeld.

Ontwikkeling en Ontdekking

De ontdekking van Diazepam is te danken aan Leo Sternbach, een chemicus bij Hoffmann-La Roche. In de jaren '50 en '60 voerde Sternbach uitgebreid onderzoek uit naar benzodiazepines. Deze klasse van geneesmiddelen bleek veelbelovend te zijn in het verminderen van angst zonder de ernstige bijwerkingen van eerdere sedativa. In 1959 slaagde Sternbach erin om chloordiazepoxide, het eerste benzodiazepine, te synthetiseren. Kort daarna, in 1963, volgde de introductie van Diazepam.

Marktintroductie en Populariteit

Diazepam kwam op de markt op een moment dat de behoefte aan veilige en effectieve angstmedicatie groot was. Het medicijn kreeg snel erkenning vanwege zijn snelle werking en het brede scala aan toepassingen. In de jaren '60 en '70 werd Diazepam een van de meest voorgeschreven medicijnen wereldwijd. Artsen waardeerden het vanwege zijn effectiviteit bij de behandeling van angst, spierkrampen en epilepsie.

Evolutionaire Sprong in Geneeskunde

De introductie van Diazepam markeerde een evolutionaire sprong in de geneeskunde. Het bood een veiligere en effectievere manier om angst en spanning te behandelen. Bovendien zorgde de veelzijdigheid van Diazepam ervoor dat het ook nuttig was bij de behandeling van andere aandoeningen, zoals spierkrampen en epileptische aanvallen. Dit maakte het tot een onmisbaar medicijn in de medische praktijk.

Tegenwoordige Relevantie

Hoewel er sinds de introductie van Diazepam vele nieuwe anxiolytica zijn ontwikkeld, blijft Diazepam relevant. Het heeft zijn plaats behouden in de lijst van essentiële geneesmiddelen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Deze lijst bevat medicijnen die noodzakelijk worden geacht voor een basisgezondheidszorgsysteem. De blijvende populariteit van Diazepam kan worden toegeschreven aan zijn bewezen effectiviteit, brede toepassingsmogelijkheden en relatief lage kosten.

Aanbevolen gebruik

Het juiste gebruik van Diazepam 5 mg is essentieel om de maximale voordelen van het medicijn te ervaren. Hier geven we duidelijke richtlijnen over hoe u Diazepam het beste kunt gebruiken, inclusief dosering, timing en aanvullende instructies.

Dosering

De dosering van Diazepam 5 mg varieert afhankelijk van de aandoening die behandeld wordt en de individuele behoeften van de patiënt. Hieronder staan enkele algemene richtlijnen:

 • Angststoornissen: Voor de behandeling van angststoornissen is de gebruikelijke dosering 2-10 mg, twee tot vier keer per dag. De exacte dosering hangt af van de ernst van de symptomen en de reactie van de patiënt op het medicijn.
 • Spierkrampen: Bij de behandeling van spierkrampen wordt vaak een dosering van 2-10 mg, drie tot vier keer per dag, voorgeschreven. Dit helpt bij het verminderen van de spierspanning en het verlichten van pijn.
 • Epilepsie: Voor epileptische aanvallen kan Diazepam in doseringen van 2-10 mg, twee tot vier keer per dag, worden gebruikt. Dit kan helpen om aanvallen onder controle te houden en te voorkomen.

Timing

Het tijdstip van inname van Diazepam 5 mg speelt een belangrijke rol in de effectiviteit van het medicijn. Hier zijn enkele tips voor het plannen van uw doseringen:

 • Consistentie: Neem Diazepam elke dag op dezelfde tijdstippen in. Dit helpt om een stabiel niveau van het medicijn in uw bloed te behouden.
 • Met of zonder voedsel: Diazepam kan met of zonder voedsel worden ingenomen. Als u echter maagklachten ervaart, kan het nuttig zijn om het medicijn met voedsel in te nemen.
 • Verdeel de doseringen: Als uw arts meerdere doses per dag heeft voorgeschreven, verdeel deze dan gelijkmatig over de dag. Dit zorgt voor een constante werking van het medicijn.

Aanvullende instructies

Om Diazepam 5 mg op een veilige en effectieve manier te gebruiken, zijn er enkele aanvullende instructies die u in acht moet nemen:

 • Vermijd alcohol: Alcohol kan de bijwerkingen van Diazepam verergeren en de effectiviteit van het medicijn verminderen. Het is belangrijk om geen alcohol te drinken tijdens het gebruik van Diazepam.
 • Langzaam afbouwen: Stop niet abrupt met het gebruik van Diazepam zonder overleg met uw arts. Plotseling stoppen kan leiden tot ontwenningsverschijnselen. Uw arts kan u helpen om de dosering geleidelijk te verminderen.
 • Rijd niet: Diazepam kan slaperigheid en verminderde coördinatie veroorzaken. Vermijd het besturen van voertuigen of bedienen van zware machines totdat u weet hoe het medicijn u beïnvloedt.
 • Volg de aanwijzingen van uw arts: Gebruik Diazepam altijd zoals voorgeschreven door uw arts. Verander de dosering niet zelf zonder medische begeleiding.

Diazepam 5 mg Werkingsduur

Diazepam 5 mg is een veelgebruikt medicijn dat vaak wordt voorgeschreven voor de behandeling van angst, spierspasmen en epileptische aanvallen. Een van de belangrijkste factoren bij het gebruik van dit medicijn is de werkingsduur. De werkingsduur van Diazepam 5 mg varieert meestal tussen de 2 en 4 uur, afhankelijk van verschillende factoren zoals de individuele stofwisseling, de leeftijd van de patiënt en de specifieke medische omstandigheden.

Deze werkingsduur maakt het mogelijk om een snelle en effectieve verlichting te bieden bij acute angstaanvallen of ernstige spierspasmen. Diazepam 5 mg werkt door de activiteit van bepaalde neurotransmitters in de hersenen te verhogen, wat leidt tot een kalmerend effect.

Het is belangrijk om te begrijpen dat hoewel de initiële effecten binnen een paar uur merkbaar kunnen zijn, de werkingsduur ook betekent dat de effecten van het medicijn nog enkele uren kunnen aanhouden.Hierdoor kan Diazepam 5 mg bijdragen aan een langere periode van ontspanning en verlichting van symptomen.

De werkingsduur van Diazepam 5 mg kan echter variëren, en het is essentieel om de dosering en het gebruik te volgen zoals voorgeschreven door een arts om het beste resultaat te bereiken en mogelijke bijwerkingen te minimaliseren.

Voordelen

Diazepam 5 mg biedt talloze voordelen voor mensen die lijden aan verschillende medische aandoeningen. Dit medicijn kan een aanzienlijke verbetering in de levenskwaliteit van gebruikers brengen. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen van Diazepam 5 mg.

Angstreductie

Een van de meest gewaardeerde voordelen van Diazepam 5 mg is de effectiviteit in het verminderen van angst. Patiënten met angststoornissen ervaren vaak een aanzienlijke verlichting van hun symptomen. Door de kalmerende werking helpt Diazepam bij het verminderen van overmatige zorgen en nervositeit. Dit stelt patiënten in staat om dagelijkse activiteiten uit te voeren zonder de belemmeringen van angst.

Spierverslapping

Diazepam 5 mg is ook zeer effectief als spierverslapper. Voor mensen die last hebben van spierkrampen of spasmen biedt dit medicijn aanzienlijke verlichting. Het vermindert de spierspanning, wat vooral nuttig is voor patiënten met aandoeningen zoals multiple sclerose, rugpijn of cerebrale parese. Door de spieren te ontspannen, kan Diazepam pijn en ongemak verminderen.

Behandeling van epilepsie

Bij de behandeling van bepaalde soorten epileptische aanvallen speelt Diazepam 5 mg een belangrijke rol. Het kan helpen om acute aanvallen te stoppen of te voorkomen. Dit medicijn wordt vaak gebruikt als onderdeel van een bredere epilepsiebehandelingsstrategie. Door aanvallen te controleren, verbetert het de veiligheid en levenskwaliteit van patiënten met epilepsie.

Verbetering van de slaap

Veel patiënten melden dat Diazepam 5 mg helpt bij het verbeteren van de slaapkwaliteit. Voor mensen die worstelen met slapeloosheid, vooral als deze verband houdt met angst, kan Diazepam een uitkomst bieden. Het kalmerende effect van het medicijn helpt gebruikers om sneller in slaap te vallen en een diepere, meer verkwikkende slaap te ervaren. Dit leidt tot een betere algehele gezondheid en welzijn.

Stressvermindering

Naast de behandeling van specifieke medische aandoeningen helpt Diazepam 5 mg ook bij het verminderen van algemene stressniveaus. Mensen die onder hoge stress staan, kunnen baat hebben bij de kalmerende effecten van Diazepam. Dit medicijn helpt om de geest te ontspannen en de fysieke symptomen van stress te verminderen, zoals spierspanning en hoofdpijn. Dit leidt tot een algehele verbetering van de levenskwaliteit.

Verhoging van de levenskwaliteit

Diazepam 5 mg draagt bij aan een verhoogde levenskwaliteit voor veel gebruikers. Door angst, stress en spierkrampen te verminderen, kunnen patiënten actiever en productiever zijn in hun dagelijks leven. Dit medicijn biedt niet alleen fysieke verlichting, maar ook emotionele en mentale steun. Patiënten voelen zich meer in staat om deel te nemen aan sociale activiteiten en om te gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.

Voorbeeld doseerschema

Het integreren van Diazepam 5 mg in uw dagelijkse routine kan helpen bij het verbeteren van uw slaapkwaliteit. Voor mensen die last hebben van slaapproblemen, kan Diazepam een effectieve oplossing zijn. Hieronder vindt u een voorbeeld doseerschema specifiek gericht op het aanpakken van slaapproblemen. Raadpleeg altijd uw arts voor een persoonlijk advies en dosering die het beste bij uw situatie past.

Avondschema

Een enkele dosis Diazepam 5 mg kan in de avond worden ingenomen om u te helpen ontspannen en de slaap te bevorderen. Deze dosering moet enige tijd voor het slapengaan worden ingenomen om het lichaam de kans te geven om de effecten te voelen.

Avond

 • Tijd: 21:00 uur
 • Dosis: 5 mg
 • Advies: Neem de dosis met een glas water, bij voorkeur een uur voor het slapengaan. Dit helpt om het medicijn de tijd te geven om in te werken en bevordert een rustige overgang naar de slaap.

Nachtschema (indien nodig)

Als u ondanks de avonddosis nog steeds moeite hebt om in slaap te vallen of door te slapen, kan een extra dosis nodig zijn. Overleg altijd met uw arts voordat u een extra dosis inneemt.

Nacht

 • Tijd: 23:00 uur (indien nodig)
 • Dosis: 2,5 mg tot 5 mg
 • Advies: Neem deze extra dosis alleen als u nog steeds wakker ligt en moeite hebt om in slaap te vallen. Vermijd het innemen van een extra dosis als u al slaperig bent, om overdosering te voorkomen.

Belangrijke overwegingen

 • Consistentie: Neem Diazepam elke avond op dezelfde tijd om een consistent slaappatroon te ondersteunen.
 • Vermijd alcohol: Alcohol kan de bijwerkingen van Diazepam verergeren en de effectiviteit van het medicijn verminderen.
 • Bijwerkingen monitoren: Let op mogelijke bijwerkingen zoals slaperigheid overdag en verminderde coördinatie. Bespreek eventuele zorgen met uw arts.
 • Langzaam afbouwen: Stop niet abrupt met Diazepam zonder overleg met uw arts. Een geleidelijke afbouw kan helpen om ontwenningsverschijnselen te voorkomen.

Diazepam 5 mg kopen zonder recept

Diazepam 5 mg kopen zonder recept kan een belangrijke stap zijn om de juiste behandeling voor uw gezondheidsproblemen te krijgen. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat u Diazepam bij een betrouwbare bron koopt om de veiligheid en effectiviteit van het medicijn te garanderen. Hieronder bespreken we de verschillende opties en aandachtspunten bij het kopen van Diazepam 5 mg zonder recept.

Apotheken

De meest gebruikelijke en veilige manier om Diazepam 5 mg te kopen zonder recept is via een apotheek. Apotheken bieden gegarandeerde kwaliteit en authenticiteit van het medicijn. U heeft een recept van een arts nodig om Diazepam bij een apotheek te kopen. Dit zorgt ervoor dat het gebruik van het medicijn onder medisch toezicht plaatsvindt, wat cruciaal is voor uw veiligheid en gezondheid.

Online apotheken

Steeds meer mensen kiezen ervoor om medicijnen zoals Diazepam 5 mg online te kopen vanwege het gemak en de vaak lagere prijzen. Het is belangrijk om alleen bij erkende en betrouwbare online apotheken te kopen. Kijk naar reviews en controleer of de apotheek een geldige vergunning heeft. Betrouwbare online apotheken vereisen ook een recept voordat ze Diazepam verkopen.

Prijzen vergelijken

De prijs van Diazepam 5 mg kan variëren tussen verschillende apotheken en online aanbieders. Het loont de moeite om prijzen te vergelijken om de beste deal te vinden. Let echter niet alleen op de prijs, maar ook op de reputatie en betrouwbaarheid van de verkoper. Goedkopere opties zijn niet altijd de veiligste keuze.

Recept en medisch advies

Een recept is vereist voor het kopen van Diazepam 5 mg. Dit medicijn mag alleen worden gebruikt onder begeleiding van een arts. Het recept zorgt ervoor dat u de juiste dosering en begeleiding krijgt bij het gebruik van Diazepam. Neem contact op met uw arts voor een grondige evaluatie en om een geschikt recept te verkrijgen.

Aandachtspunten bij online aankopen

Bij het kopen van Diazepam 5 mg online zijn er enkele belangrijke aandachtspunten:

 • Controleer de authenticiteit: Koop alleen bij geverifieerde apotheken met positieve klantbeoordelingen.
 • Vermijd verdachte websites: Websites die geen recept vereisen of uitzonderlijk lage prijzen bieden, kunnen onbetrouwbaar zijn.
 • Lees de instructies zorgvuldig: Zorg ervoor dat de online apotheek duidelijke instructies en informatie over het medicijn verstrekt.

Bij ons Diazepam 5 mg kopen

In onze webshop kunt u veilig en betrouwbaar Diazepam 5 mg kopen zonder recept. Wij garanderen de kwaliteit en authenticiteit van onze producten. Onze apotheek vereist een geldig recept, zodat u zeker weet dat uw gebruik van Diazepam medisch verantwoord is. Bij ons krijgt u niet alleen het medicijn, maar ook de nodige informatie en ondersteuning voor een veilig gebruik.

Diazepam 5 mg bijwerkingen

Hoewel Diazepam 5 mg veel voordelen biedt, zijn er ook mogelijke bijwerkingen waar gebruikers zich bewust van moeten zijn:

 • Slaperigheid: Een veelvoorkomende bijwerking is slaperigheid, vooral in het begin van de behandeling.
 • Draaierigheid: Sommige gebruikers kunnen duizeligheid of draaierigheid ervaren.
 • Verminderde coördinatie: Dit kan het besturen van voertuigen of bedienen van machines beïnvloeden.
 • Verslaving: Langdurig gebruik kan leiden tot afhankelijkheid en ontwenningsverschijnselen bij het stoppen.

Om bijwerkingen te minimaliseren, is het belangrijk om de voorgeschreven dosering te volgen en abrupt stoppen te vermijden. Overleg altijd met uw arts bij eventuele zorgen.

Diazepam 5 mg ervaringen

Hier zijn drie klantervaringen die een beeld geven van hoe Diazepam 5 mg wordt ervaren:

 • Ervaring 1: "Na jaren van worstelen met angststoornissen heeft Diazepam 5 mg mijn leven veranderd. Ik voel me eindelijk in staat om dagelijkse activiteiten te ondernemen zonder constante angst."
 • Ervaring 2: "Ik gebruik Diazepam 5 mg voor mijn spierkrampen en het werkt fantastisch. Mijn spierspanning is aanzienlijk verminderd en ik kan weer normaal bewegen."
 • Ervaring 3: "Tijdens een periode van acute stress heeft mijn arts Diazepam 5 mg voorgeschreven. Het hielp me kalmeren en zorgde ervoor dat ik beter kon slapen."

Conclusie

Diazepam 5 mg is een veelzijdig en effectief medicijn dat kan helpen bij verschillende gezondheidsproblemen zoals angststoornissen, spierkrampen en epilepsie. Het is belangrijk om Diazepam te gebruiken zoals voorgeschreven door uw arts en bewust te zijn van mogelijke bijwerkingen.

Bij ons kunt u Diazepam 5 mg kopen zonder recept, wetende dat u een veilig en betrouwbaar product krijgt. Door de voordelen en ervaringen van anderen te overwegen, kunt u een weloverwogen beslissing maken over het gebruik van Diazepam 5 mg.

FAQ Diazepam 5 mg

Wat is Diazepam 5 mg?

Diazepam is een medicijn dat behoort tot de benzodiazepinen. Het wordt vaak voorgeschreven om angst, spierkrampen en epileptische aanvallen te behandelen. De dosering van 5 mg is een gangbare sterkte.

Waarvoor wordt Diazepam 5 mg gebruikt?

Diazepam 5 mg wordt gebruikt voor de behandeling van:

 • Angststoornissen
 • Spierkrampen
 • Epileptische aanvallen
 • Symptomen van alcoholontwenning

Het kan ook worden gebruikt voor sedatie voor medische procedures.

Hoe moet ik Diazepam 5 mg innemen?

 • Volg altijd de instructies van uw arts.
 • Neem Diazepam 5 mg met een glas water.
 • Het kan met of zonder voedsel worden ingenomen.
 • Probeer het medicijn elke dag op hetzelfde tijdstip in te nemen.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Diazepam 5 mg?

Net als andere medicijnen kan Diazepam 5 mg bijwerkingen veroorzaken. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Slaperigheid
 • Vermoeidheid
 • Spierzwakte
 • Duizeligheid

Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn:

 • Misselijkheid
 • Verwardheid
 • Depressie

Is Diazepam 5 mg verslavend?

Ja, Diazepam kan verslavend zijn. Het is belangrijk om de voorgeschreven dosering niet te overschrijden en het medicijn niet langer dan aanbevolen te gebruiken.

Wat moet ik doen bij een gemiste dosis?

Als u een dosis mist, neem deze dan zo snel mogelijk in. Als het bijna tijd is voor de volgende dosis, sla dan de gemiste dosis over en hervat uw normale schema. Neem geen dubbele dosis om een gemiste dosis in te halen.

Wat moet ik doen bij een overdosis?

Bij een vermoeden van een overdosis Diazepam, zoek onmiddellijk medische hulp. Symptomen van een overdosis kunnen zijn:

 • Extreme slaperigheid
 • Verlies van coördinatie
 • Trage reflexen
 • Flauwvallen

Kan ik alcohol drinken tijdens het gebruik van Diazepam 5 mg?

Nee, het wordt sterk afgeraden om alcohol te drinken tijdens het gebruik van Diazepam. Alcohol kan de sedatieve effecten van Diazepam versterken, wat kan leiden tot gevaarlijke bijwerkingen.

Kan ik Diazepam 5 mg gebruiken tijdens de zwangerschap?

Gebruik Diazepam tijdens de zwangerschap alleen als uw arts dit heeft voorgeschreven. Diazepam kan schadelijk zijn voor de ongeboren baby en kan ademhalingsproblemen en ontwenningsverschijnselen veroorzaken bij pasgeborenen.

Hoe moet ik Diazepam 5 mg bewaren?

 • Bewaar Diazepam op kamertemperatuur, uit de buurt van vocht en warmte.
 • Houd het buiten het bereik van kinderen.
 • Gebruik geen Diazepam na de vervaldatum die op de verpakking staat vermeld.

Heb ik een recept nodig voor Diazepam 5 mg?

Nee, bij ons kunt u zonder recept Diazepam 5 mg kopen.

Wat moet ik mijn arts vertellen voordat ik Diazepam 5 mg gebruik?

Informeer uw arts over:

 • Alle andere medicijnen die u gebruikt, inclusief vrij verkrijgbare medicijnen en supplementen.
 • Eventuele allergieën.
 • Uw volledige medische geschiedenis, vooral als u lever- of nierproblemen, ademhalingsproblemen, depressie, of verslavingsproblemen heeft.

Wat gebeurt er als ik stop met het gebruik van Diazepam 5 mg?

Stop niet abrupt met Diazepam zonder overleg met uw arts. Plotseling stoppen kan ontwenningsverschijnselen veroorzaken zoals:

 • Angst
 • Trillen
 • Slaapproblemen
 • Hoofdpijn

Uw arts zal u helpen om de dosis geleidelijk af te bouwen.

Kan Diazepam 5 mg interageren met andere medicijnen?

Ja, Diazepam kan interageren met andere medicijnen, wat de effectiviteit kan beïnvloeden of bijwerkingen kan veroorzaken. Vertel uw arts over alle medicijnen die u gebruikt. Wees vooral voorzichtig met:

 • Andere kalmeringsmiddelen of slaapmiddelen
 • Antidepressiva
 • Pijnstillers
 • Anticonceptiepillen

Is Diazepam 5 mg veilig voor ouderen?

Oudere volwassenen kunnen gevoeliger zijn voor de bijwerkingen van Diazepam, zoals slaperigheid en spierzwakte, wat het risico op vallen kan vergroten. Een lagere dosis kan nodig zijn.

Kan ik Diazepam 5 mg gebruiken als ik een lever- of nierziekte heb?

Als u een lever- of nierziekte heeft, kan uw arts de dosering aanpassen of u adviseren Diazepam niet te gebruiken. Het is belangrijk om uw arts volledig te informeren over uw medische geschiedenis.